Bullitt Group introduceert Landrover Explorer smartphone

22-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Bullitt Group, tot nu toe bekend als producent van CAT en Kodak smartphones, voegt met de introductie van de Landrover Explorer een derde merk toe aan haar smartphone portfolio. De Landrover Explorer kent qua vormgeving opvallend veel overeenkomsten met de auto's van Landrover en biedt functionaliteit en ondersteuning toegespitst op de 'all terrain' mogelijkheden van auto's van Landrover.

Het Britse Bullitt Group heeft vooruitlopend op het aankomende Mobile World Congress in Barcelona zojuist de Landrover Explorer smartphone gepresenteerd. Daarmee neemt Bullitt Group de eerste introductie vooruitlopend op het MWC voor haar rekening.

Landrover Explorer
Landrover Explorer

De Landrover Explorer is de eerste robuuste smartphone waarbij veel aandacht aan de vormgeving is besteedt. Het toestel is stof- en waterdicht en kan uiteraard tegen een stootje, maar in de vormgeving ligt de robuustheid er niet duimen dik bovenop, zoals dat bij toestellen van CAT wel het geval is. De vormgeving van de Landrover Explorer is volledig geïnspireerd op de auto's van Landrover. Zo is in de achterkant het profiel zichtbaar van het dak van Landrovers en komt de speaker-grille onder het toestel overeen met de neus van veel Landrover auto's.

De vormgeving van de Landrover Explorer kent veel details van automerk Landrover
De vormgeving van de Landrover Explorer kent veel details van automerk Landrover

De Landrover Explorer is in veel opzichten een bijzondere smartphone. Eén van de meest bijzondere details is dat het toestel deels modulair is. Op de achterkant van de Landrover Explorer kunnen modules geplaatst worden. Deze worden magnetisch op hun plek gehouden. Landrover komt bijvoorbeeld met een accu-pack module met daarin een extra GPS ontvanger voor extreem nauwkeurige locatiebepaling. Ook is een Bike-pack beschikbaar die het toestel klaarmaakt voor gebruik op de fiets, inclusief houder en ingebouwd accu-pack.

De achterzijde van de Landrover Explorer oogt als het dak van een Landrover
De achterzijde van de Landrover Explorer oogt als het dak van een Landrover

De Landrover Explorer is een smartphone met een 5 inch groot Full HD beeldscherm dat beschermd wordt door Gorilla Glass 5. Het toestel wordt aangedreven door een tien-kernige deca-core processor van MediaTek met een maximale rekenkracht van maar liefst 2,6 GHz. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

De Landrover Explorer is uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Daarbij is veel aandacht besteedt aan de achterliggende software, zodat de Landrover Explorer ook - in vergelijking met andere robuuste smartphones - goede cameraprestaties weet te bieden.

Landrover Explorer met de Adventure Pack accu-module
Landrover Explorer met de Adventure Pack accu-module

De Landrover Explorer heeft een accu met een capaciteit van maar liefst 4.000 mAh. Middels de battery pack module kan dit uitgebreid worden naar 7.600 mAh, waarmee de Landrover Explorer meerdere dagen gebruikt kan worden zonder het toestel op te hoeven laden.

Uniek is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de app 'View Ranger'. Dit is een app waarin zeer gedetailleerde stafkaarten van gebieden gedownload kunnen worden. Op stafkaarten staan nog meer details en paden die in Google Maps niet eens te vinden zijn. Gebruikers van de Landrover Explorer mogen binnen View Ranger één regio aan kaartmateriaal gratis downloaden en gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De Landrover Explorer komt in mei in de Benelux in de winkels te liggen en gaat 649 euro kosten. Standaard levert Landrover het 'Adventure pack' gratis mee. Dit is de 3.600 mAh accu-module met daarin een boosted GPS ontvanger.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie