Nieuwe CAT S61 wordt onmisbare smartphone in de gereedschapskist

22-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Twee jaar na de introductie van de revolutionaire CAT S60 smartphone, met ingebouwde FLIR (warmte) camera, heeft CAT vandaag de opvolger onthuld met een nóg uitgebreider en revolutionairder pakket aan functies en mogelijkheden.

Smartphones van CAT worden in Nederland veel gebruikt door mensen in de bouw en elektrotechniek. In navolging van de CAT S60 smartphone uit 2016, presenteert CAT vandaag de CAT S61 als waardige opvolger. De features die dit toestel biedt maakt deze smartphone tot een onmisbaar stuk gereedschap. De CAT S61 gaat verder waar de CAT S60 al revolutionair was.

De CAT S61 mag in een goede gereedschapskist niet ontbreken
De CAT S61 mag in een goede gereedschapskist niet ontbreken

Net als de CAT S60 is ook de nieuwe CAT S61 uitgevoerd met een FLIR camera (warmtecamera). Met deze camera kan de warmte van objecten gevisualiseerd worden met een gevoeligheid van -20 tot +400 graden. De FLIR camera is sterk verbeterd en biedt een hogere Full HD resolutie en kwaliteit beeld dan de FLIR camera in de CAT S60.

Laser afstandsmeter

Nieuw is ook de laser afstandsmeter, waarmee bijvoorbeeld ruimtes opgemeten kunnen worden. De laser afstandsmeter is erg nauwkeurig en kan afstanden tot 10 meter nauwkeurig meten met een afwijking van maximaal 1 procent.

De Cat S61 heeft ook een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis. Deze waarschuwt gebruikers voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOC’s) die vaak voorkomen in bouw en industrie, zoals verf, oplosmiddel, lijm en schoonmaakmiddelen. De Cat S61 monitort luchtkwaliteit en waarschuwt wanneer gevaar dreigt, zodat gebruikers op tijd actie kunnen ondernemen, zoals ventilatie verbeteren of pauze nemen. De sensor meet ook luchtvochtigheid en temperatuur.

De CAT S61 is stof- en waterdicht alsmede stoot- en valbestendig
De CAT S61 is stof- en waterdicht alsmede stoot- en valbestendig

IP68 en MIL-810G

De Cat S61 heeft een 5.2-inch Full HD beeldscherm, beschermd door Gorilla Glass 5 en geoptimaliseerd voor buitengebruik. De robuuste telefoon is IP68 stof- en waterproof tot een uur op 3 meter diepte en beschikt over MIL Spec 810G-certificering, wat betekent dat hij valtests van 1,8 meter op beton doorstaat.

De CAT S61 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 630 processor, een 2,2 GHz octa-core processor. Daarbij heeft het toestel 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Uiteraard is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

Extreem krachtige accu

Naast de FLIR camera beschikt de CAT S61 ook over een normale 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel front-camera.

Tot slot is de CAT S61 uitgevoerd met een ongekend krachtige accu met een capaciteit van 4.500 mAh. Dat is bijna een verdubbeling van de gemiddelde accucapaciteit voor smartphones met dit beeldschermformaat.

Prijs en beschikbaarheid

De zeer geavanceerde CAT S61 is door haar bijzondere features zoals FLIR warmtecamera, laser afstandsmeter en luchtkwaliteitsensor zeker geen goedkoop toestel. De smartphone komt waarschijnlijk omstreeks juli in Nederland in de winkels te liggen en gaat 899 euro kosten.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie