Draadloze oplader 'AirPower' van Apple komt in maart in de winkels te liggen

Draadloze oplader 'AirPower' van Apple komt in maart in de winkels te liggen

23-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Apple gaat haar draadloze oplader met de naam 'AirPower' hoogstwaarschijnlijk in maart in de winkels leggen. De draadloze oplader werd vorig jaar al gepresenteerd, al gaf Apple toen al aan dat het product pas in 2018 in de winkels zou komen te liggen.

De doorgaans goed geïnformeerde Japanse website Macotakara meldt dat Apple de 'AirPower', een draadloze oplader, in maart wereldwijd in de winkels zal gaan leggen. De informatie is nog niet bevestigd door Apple zelf. Ook is nog niet bekend wat de draadloze oplader gaat kosten.

De AirPower van Apple is in staat om meerdere Apple apparaten tegelijk op te laden. Apple gebruikt een draadloze oplaadtechnologie die is gebaseerd op de draadloze oplaadstandaard 'Qi'.

Niet compatible met andere merken

Apple zal echter Apple niet zijn als het bedrijf hier niet iets aan zou aanpassen, waardoor haar draadloze oplader énkel werkt met producten van Apple. Hierdoor werkt de AirPower alleen in combinatie met de Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en Apple Watch. De Apple AirPods, draadloze oordopjes van Apple, kunnen in een speciale case draadloos opgeladen worden op de AirPower. Het is niet mogelijk om producten van andere merken met draadloze oplaadtechnologie op te laden met de AirPower van Apple.

Tijdens het opladen is op het beeldscherm van een iPhone die op de oplader ligt te zien hoe ver andere producten zijn opgeladen die gelijktijdig op de draadloze oplader liggen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie