Uitgelekte foto's tonen nieuwe Huawei P20

23-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft al door laten schemeren dat het bedrijf eind maart haar nieuwe paradepaardjes voor 2018 gaat introduceren. Voor het eerst is de opvolger voor de Huawei P10 voor de camera verschenen en zijn een aantal duidelijke foto's van het toestel uitgelekt.

Net als in voorgaande jaren, organiseert Huawei ook dit jaar weer een groot eigen event voor de introductie van haar flagship smartphones voor 2018. Op 27 maart komt Huawei met de opvolgers voor de Huawei P10, Huawei P10 Lite en Huawei P10 Plus. Verwacht wordt dat de nieuwe toestellen uitgebracht gaan worden onder de P20-serie, en dus niet onder de P11 serie. Dit is overigens nog niet officieel bevestigd.

Uitgebreide fotoserie toont nieuwe Huawei P20
Uitgebreide fotoserie toont nieuwe Huawei P20

Voor het eerst zijn nu foto's uitgelekt waarop de veronderstelde Huawei P20 goed zichtbaar is. Uit de foto's, die slechts delen van het toestel laten zien, zijn een aantal opvallende conclusies te trekken.

Qua vormgeving is de nieuwe Huawei P20 duidelijk herkenbaar als opvolger voor de Huawei P10. Wat erg opvalt aan de nieuwe Huawei P20 zijn de extreem dunne schermranden. Aan de linker- en rechterzijde van het toestel zijn de randen zeer minimaal, en de randen boven- en onder het scherm zijn smaller dan ieder ander toestel dat op dit moment op de markt is. De screen-to-body ratio van dit toestel gaat wellicht over de 90 procent heen.

Dubbele Leica Camera

De achterzijde van de Huawei P20 kent een vergelijkbare vormgeving met de achterzijde van de Huawei P10. Wederom zijn twee cameralenzen zichtbaar en pronkt het Leica logo, wat aangeeft dat wederom gebruik is gemaakt van lenzen van Leica. De De foto's bevestigen dat de Huawei P20 een nieuwe generatie dubbele Leica camera heeft. Verondersteld wordt dat de Huawei P20 Plus mogelijk over drie cameralenzen aan de achterzijde beschikt.

Géén vingerafdruksensor?!

Een ander opmerkelijk detail is dat nergens een vingerafdruksensor te vinden is. Bij de Huawei P10 zat deze nog onder het beeldscherm. Het kan zijn dat Huawei vanwege het randloze beeldscherm en de doorgaans grote accu's de vingerafdruksensor heeft wegbezuinigd. Mocht het toestel nog wel over een vingerafdruksensor beschikken, dan is deze mogelijk in het beeldscherm verwerkt. Als dat het geval is, maakt dat de Huawei P20 revolutionair. Het echter voor de hand te liggen dat er geen vingerafdruksensor meer aanwezig zal zijn en dat Huawei zal focussen op gezichtsherkenning als beveiliging.

Een ander opmerkelijk detail is dat de Huawei P20 ook géén 3,5 mm audiouitgang meer heeft. Daarmee volgt Huawei het voorbeeld van partijen zoals bijvoorbeeld Apple, die hier ook afscheid van hebben genomen.

Introductie

Op 27 maart zal Huawei alle details over haar nieuwe smartphoneserie bekend gaan maken. Ongetwijfeld dat in de komende weken nog veel details, foto's en afbeeldingen zullen gaan uitlekken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie