Preview: Sony onthult Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact als nieuwe paradepaardjes

26-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Sony trapt de eerste dag van het Mobile World Congress in Barcelona af met de introductie van de nieuwe Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact. De twee nieuwe smartphones zijn beide de nieuwe paradepaardjes van Sony voor 2018.

Slechts een half jaar na de introductie van de Sony Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact, introduceert Sony vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona alweer haar nieuwe flagship smartphones voor 2018. Sony heeft de introductie van haar nieuwe paradepaardjes naar voren getrokken. Beide modellen zijn voorzien van de meest actuele configuratie aan specificaties en hebben een geheel nieuwe vormgeving gekregen.

Sony Xperia XZ2 in drie kleurstellingen
Sony Xperia XZ2 in drie kleurstellingen

Met de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact laat Sony een geheel nieuwe design filosofie zien. De toestellen zijn vormgegeven binnen de nieuwe 'Ambiant Flow' design filosofie, waarbij Fluid 3D glass centraal staat. Dit is het duidelijkste zichtbaar bij de nieuwe Sony Xperia XZ2 die een behuizing van 3D glas heeft gekregen. De Sony Xperia XZ2 Compact heeft ook opvallende ronde vormen gekregen en is gemaakt van polycarbonaat. De vingerafdruksensor bij beide toestellen naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Bij eerdere Sony smartphones zat de vingerafdruksensor doorgaans in de aan/uit toets verwerkt.

De achterzijde van de Sony Xperia XZ2 Compact is van polycarbonaat
De achterzijde van de Sony Xperia XZ2 Compact is van polycarbonaat

18:9 beeldschermen

Het beeldscherm van de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact zijn fors groter geworden ten opzichte van hun voorgangers. Desondanks heeft dit geen grote effecten gehad op het formaat van beide toestellen omdat Sony nu ook gebruik is gaan maken van 18:9 beeldschermen. Het beeldscherm van de Sony Xperia XZ2 meet nu een diagonaal van 5,7 inch, de Xperia XZ2 Compact heeft nu een 5 inch groot Full HD+ beeldscherm. De afgelopen jaren hadden alle Compact smartphones van Sony een 4,6 inch groot beeldscherm. Ondanks het grotere beeldscherm, is de Xperia XZ2 Compact de charme van haar compacte vormgeving gelukkig niet verloren. De Xperia XZ2 Compact is de eerste 'Compact' smartphone met een Full HD+ beeldschermresolutie.

Zowel de Sony Xperia XZ2 als de Xperia XZ2 Compact hebben een 18:9 beeldscherm
Zowel de Sony Xperia XZ2 als de Xperia XZ2 Compact hebben een 18:9 beeldscherm

Zowel het beeldscherm van de Xperia XZ2 als de Xperia XZ2 Compact kennen een Full HD+ beeldschermresolutie en ondersteunen HDR beeldweergave. Hierdoor ontstaat een nog scherpere en diepere kleurweergave in het beeldscherm.

Up-to-date met Snapdragon 845 processor

De grootste verrassing van de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact is wellicht dat beide toestellen worden aangedreven door de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 845 processor. Eerder werd gedacht dat beide toestellen nog door de oudere Snapdragon 835 aangedreven zouden worden. Hierdoor zijn beide toestellen dus helemaal up-to-date aan de standaard voor 2018. Beide toestellen beschikken daarnaast over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Verder is een geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 400 GB.

Zowel de Sony Xperia XZ2 als Xperia XZ2 Compact zijn uitgevoerd met een 19-megapixel Motion Eye Advanced camera
Zowel de Sony Xperia XZ2 als Xperia XZ2 Compact zijn uitgevoerd met een 19-megapixel Motion Eye Advanced camera

Motion Eye Advanced camera

Op cameragebied heeft Sony beide toestellen voorzien van een doorontwikkelde versie van de vorig jaar gepresenteerde 19-megapixel Motion Eye camera. Sony noemt de nieuwe camera 'Motion Eye Advanced' camera. Naast de al bekende super slow-motion functie, is de camera nu ook in staat om objecten en gezichten 3D in beeld te brengen om zo bijvoorbeeld 3D avatars te maken voor games of zelfs een 3D printer aan te kunnen sturen. Aan de voorzijde hebben beide toestellen een 5-megapixel frontcamera.

De Sony Xperia XZ2 Compact
De Sony Xperia XZ2 Compact

Stereo speakers met Dynamic Vibration System

Zoals alle toestellen van Sony, leunen ook de nieuwe Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact sterk op entertainment. Beide toestellen hebben stereo speakers gekregen en zijn in staat om 20 procent meer volume te produceren. Dankzij de stereo speakers zijn beide toestellen in staat een front sound surround effect te creëren. Voor een extra geluidsbeleving is de Sony Xperia XZ2 uitgevoerd met 'Dynamic Vibration System'. Deze laat het toestel trillen om het geluid letterlijk te laten voelen in de handen.

Zowel de Sony Xperia XZ2 als Xperia XZ2 Compact hebben een grotere accu gekregen. Daarbij is de Xperia XZ2 het eerste toestel dat ook draadloos opgeladen kan worden.

De kleurstellingen van de Sony Xperia XZ2 Compact
De kleurstellingen van de Sony Xperia XZ2 Compact

Kleuren, prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia XZ2 zal verschijnen in de kleuren Liquid Black, Liquid Silver en Deep Green. De Sony Xperia XZ2 Compact verschijnt in de kleuren Black, White Silver en Moss Green. De Sony Xperia XZ2 heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro, de Sony Xperia XZ2 Compact gaat 599 euro kosten. Beide toestellen worden omstreeks eind maart in Nederland in de winkels verwacht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie