HMD Global geeft Android 8.0 bèta voor Nokia 3 vrij

28-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Gebruikers van de Nokia 3, één van de goedkoopste toestellen die HMD Global vorig jaar heeft uitgebracht, kunnen de Android 8.0 Oreo update voor hun toestel gaan testen. HMD Global heeft namelijk de eerste bèta versie van de update voor het toestel vrijgegeven.

Nokia fabrikant HMD Global heeft bekend gemaakt dat het Android 8.0 Oreo preview programma nu beschikbaar is voor alle gebruikers van de Nokia 3. De komende weken wordt middels het preview programma de Android 8.0 Oreo update getest, waarna de officiële update waarschijnlijk binnen enkele weken uitgerold gaat worden naar de Nokia 3.

Nokia 3
Nokia 3

Sinds eind 2016 heeft het Fins-Chinese bedrijf HMD Global de exclusieve rechten om onder de merknaam 'Nokia' nieuwe telefoons en smartphones uit te mogen brengen. Sinds begin 2017 zijn al zo'n acht Android smartphones verschenen onder de Nokia merknaam.

Bij de introductie van deze toestellen heeft HMD Global beloofd het anders te gaan doen dan anderen. Het bedrijf wil - in tegenstelling tot andere smartphone fabrikanten - de smartphones geruime tijd blijven ondersteunen met software- en beveiligingsupdates, ongeacht de prijs van het toestel.

Preview gestart voor Nokia 3

In augustus presenteerde Google met Android 8.0 Oreo de nieuwste Android versie en was het dus tijd geworden voor HMD Global om deze belofte in te gaan lossen. Ondertussen heeft HMD Global al Android 8.0 updates uitgebracht voor de Nokia 8, Nokia 7, Nokia 6 en Nokia 5 waarmee de Nokia 3 momenteel nog wacht op de update. Deze update is bijna klaar en HMD Global is nu begonnen om de update in een openbare bèta test te testen samen met gebruikers.

Middels het preview programma is het mogelijk de Android 8.0 Oreo update al in een vroeg stadium te gaan testen. Omdat het nog niet om een finale versie gaat, kan het zijn dat er nog bugs- en problemen in de update zitten. HMD Global hoopt dat gebruikers deze bugs- en problemen melden zodat deze voor de officiële release verholpen kunnen worden.

Officiële update binnen enkele weken

De officiële update naar Android 8.0 Oreo voor de Nokia 4 zal waarschijnlijk over enkele weken gaan volgen. HMD Global had bij de andere Nokia toestellen ongeveer 4 weken nodig om tot de definitieve update te komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie