Sony legt Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra in de winkels

01-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


De middenklasse Sony Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra, die beide begin januari door Sony werden aangekondigd, zijn aangekomen in de eerste Nederlandse winkels.

Sony presenteerde begin dit jaar voorafgaand aan de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de Sony Xperia XA2 en Sony Xperia XA2 Ultra. Met de Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra krijgt de 'XA-serie' van Sony voor de tweede keer opvolging. De eerste XA familie verscheen in 2016 en vorig jaar verschenen drie smartphones in de XA1 serie. Deze twee betaalbare maar opvallend complete nieuwe toestellen van Sony liggen vanaf deze week in de eerste Nederlandse winkels.

Sony Xperia XA2
Sony Xperia XA2

De kracht van Sony's XA familie is dat Sony feitelijk de keuze geeft tussen twee of drie dezelfde smartphones, ieder met een eigen formaat beeldscherm. In de basis is de hardware van alle drie de toestellen gelijk. Dit jaar valt overigens op dat de Sony Xperia XA2 Ultra vooral op cameragebied iets uitgebreider is dan de Sony Xperia XA2.

Twee formaten - minimale verschillen

Het allergrootste verschil tussen de Sony Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra is het formaat. De Sony Xperia XA2 heeft een 5,2 inch groot beeldscherm, de Xperia XA2 Ultra een beeldscherm van maar liefst 6 inch. Sony heeft de randen rondom de beeldschermen van beide toestellen flink kleiner gemaakt ten opzichte van de Xperia XA1 familie van vorig jaar. Daardoor heeft de Xperia XA2 een groter beeldscherm, maar is qua totaal toestelformaat niet groter geworden. Het beeldscherm van de Xperia XA2 Ultra is even groot gebleven, maar door de dunnere schermranden is het totale formaat van het toestel kleiner geworden.

Sony Xperia XA2 Ultra
Sony Xperia XA2 Ultra

Zowel de Sony Xperia XA2 als de Xperia XA2 Ultra worden aangedreven door de nieuwe Snapdragon 630 processor van Qualcomm. Dit is een 2,2 GHz quad-core processor. De Sony Xperia XA2 heeft daarbij 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit, de Xperia XA2 Ultra beschikt over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit.

Hoogwaardige camera configuratie

Op cameragebied bieden zowel de Sony Xperia XA2 als Xperia XA2 Ultra het beste wat Sony qua cameratechnologie te bieden heeft. Beide toestellen hebben aan de achterzijde een hoogwaardige 23-megapixelcamera met Exmor-RS sensor. Aan de voorzijde zijn beide toestellen behoorlijk verschillend. De Sony Xperia XA2 heeft een 'normale' 8-megapixelcamera, de Xperia XA2 Ultra is aan de voorzijde uitgevoerd met een dubbele camera opgebouwd uit een 'normale' 16-megapixelcamera en een tweede 8-megapixelcamera met 120-graden groothoeklens.

De Sony Xperia XA2 is uitgevoerd met een behoorlijk krachtige 3.300 mAh accu. Dat is bovengemiddeld ten opzichte van het beeldschermformaat. De Xperia XA2 Ultra heeft een accu van 3.580 mAh, wat gemiddeld is voor een toestel met een 6 inch groot beeldscherm. Beide smartphones draaien direct uit de doos op Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van Android.

Prijs en beschikbaarheid

Sony heeft bekend gemaakt dat de Sony Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra vanaf deze week in de eerste Nederlandse winkels liggen. De Sony Xperia XA2 heeft een verkoopadviesprijs van 349 euro, de Xperia XA2 Ultra kost vanwege haar grotere beeldscherm, grotere hoeveelheid werkgeheugen en opslagcapaciteit, alsmede haar dubbele camera aan de voorzijde 70 euro meer en heeft een verkoopadviesprijs van 429 euro. Meer informatie en alle specificaties van beide toestellen zijn verzameld op onderstaande overzichtspagina's:
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie