Opnieuw foto's uitgelekt van Huawei P20 Lite met 'top notch' in beeldscherm

01-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft begin deze week tijdens het Mobile World Congress door laten schemeren dat het bedrijf op 27 maart de Huawei P20 serie zal gaan presenteren. De bekende tech-insider Evan Blass heeft foto's gepubliceerd waarop de nieuwe Huawei P20 Lite goed te zien is.

Uit de foto's die door de bekende tech-insider Evan Blass zijn gepubliceerd blijkt dat de Huawei P20 Lite óók een randloos beeldscherm heeft waarbij bovenin een uitsparing (een zogenaamde 'notch') is gemaakt voor de frontcamera. Eerder deze week lekte ook al foto's van de Huawei P20 uit. Zondag bevestigde Huawei op het Mobile World Congress in Barcelona dat de nieuwe toestelserie de naam 'P20' gaat krijgen.

Foto van de veronderstelde Huawei P20 Lite
Foto van de veronderstelde Huawei P20 Lite

Blass bevestigd dat Huawei op 27 maart met drie verschillende P20 modellen gaat komen (Huawei P20 Lite, P20 en P20 Plus red.). Alle drie de modellen hebben volgens Blass een verlengd beeldscherm met een 'top notch' (uitsparing) bovenin het beeldscherm. Het goedkoopste model, de Huawei P20 Lite, heeft volgens Blass een 5,6 inch groot beeldscherm en een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.250 pixels). Details over het formaat en resolutie van de beeldschermen in de andere twee toestellen zijn er nog niet.

Qua vormgeving veranderd Huawei veel aan de P20 serie ten opzichte van de Huawei P10 serie van vorig jaar.. Wat erg opvalt aan de nieuwe Huawei P20 Lite zijn de extreem dunne schermranden. Aan de linker- en rechterzijde van het toestel zijn de randen zeer minimaal, en de randen boven- en onder het scherm zijn smaller dan ieder ander toestel dat op dit moment op de markt is. Daarbij is in de nieuwe foto's de opvallende 'notch' bovenin het beeldscherm zichtbaar. De screen-to-body ratio van dit toestel gaat wellicht over de 90 procent heen.

Dubbele camera

De achterzijde van de Huawei P20 Lite kent een andere vormgeving dan de Huawei P10 Lite. De achterkant lijkt van glas te zijn, in plaats van metaal. Wel zijn wederom twee cameralenzen zichtbaar. Volgens Blass is de Huawei P20 Lite voorzien van een dubbele 16-megapixelcamera en is de camera in staat om optisch in te zoomen dankzij 'hybrid zoom'. Verder is bij de P20 Lite aan de achterzijde een vingerafdruksensor zichtbaar.

Volgens Blass wordt de Huawei P20 Lite aangedreven door de Kirin 659 processor. Dit is een octa-core processor opgebouwd uit een snelle 2,4 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,7 GHz quad-core processor. Daarbij zou het toestel over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit beschikken. Verder heeft de smartphone naar verluidt een behoorlijk krachtige accu van 3.520 mAh en zal direct uit de doos draaien op Android 8.0 Oreo met daar overheen Huawei's eigen EMUI 8.0 interface.

Introductie

Op 27 maart zal Huawei alle details over haar nieuwe smartphoneserie bekend gaan maken. Ongetwijfeld zullen in de komende weken nog veel details, foto's en afbeeldingen gaan uitlekken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie