Google Lens beschikbaar voor alle Android smarpthones

Google Lens beschikbaar voor alle Android smarpthones

07-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google brengt Google Lens uit voor alle Android smartphones. De functie, waarmee de camera in staat is om informatie te geven over wat in beeld wordt gebracht, is momenteel alleen beschikbaar voor Google Pixel smartphones.

Iedere Android smartphone die gebruik maakt van Google Foto's, de standaard foto-app van Android, kan vanaf nu gebruik maken van Google Lens. Deze optie was tot op heden enkel beschikbaar voor Google Pixel smartphones.

Google Lens is een toevoeging aan de camera-app die in staat is om dingen te herkennen die via de camera in beeld worden gebracht. Zo is Google Lens in staat om bijvoorbeeld menukaarten te vertalen door de menukaart via de camera te bekijken. Ook kan Google Lens bijvoorbeeld een visitekaartje scannen en de contactgegevens automatisch in het telefoonboek plaatsen.

Veel Android smartphones hebben een eigen camera-app van de fabrikant die het toestel heeft geproduceerd. Om gebruik te kunnen maken van Google Lens is het ook mogelijk de standaard Google Foto's app uit de Play Store te downloaden en te installeren. Daarmee krijgen gebruikers ook de beschikking over Google Lens.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie