Renders tonen verwachte vormgeving opvolger LG G6

07-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


LG heeft vorige week tijdens het Mobile World Congress achter gesloten deuren een prototype van een smartphone getoond die uiteindelijk de opvolger voor de huidige LG G6 moet gaan worden. Het is nog niet duidelijk wat de naam van het toestel gaat worden. Het ene gerucht stelt dat het toestel 'G7' gaat heten, het andere gerucht hint op de naam 'G10'. Op basis van deze 'preview' zijn renders gemaakt die laten zien hoe het nieuwe toestel eruit ziet.

Als alle geruchten kloppen, heeft LG begin dit jaar tijdens de Consumer Electroncis Show in Las Vegas al een prototype getoond van een toestel dat de opvolger zou moeten worden voor de LG G6. Naar verluidt is op basis van kritiek en feedback van klanten en providers besloten dat betreffende prototype niet verder te ontwikkelen en de opvolger van de LG G6 terug naar de tekentafel te sturen.

Renders brengen opvolger voor LG G6 goed in beeld
Renders brengen opvolger voor LG G6 goed in beeld

Vorige week heeft LG naar verluidt op het Mobile World Congress in Barcelona achter gesloten deuren wederom een prototype getoond van een toestel die LG wil uitbrengen als opvolger voor de LG G6. Het toestel luistert naar verluidt naar de codenaam 'July'. Het is niet duidelijk of LG het toestel 'LG G7' gaat noemen of gaat kiezen voor de naam 'LG G10', al wijzen de meeste geruchten naar dit laatste.

Beelden van nieuwe LG G7 / LG G10

Vorige week zijn na deze besloten preview foto's en een video uitgelekt van het toestel. Op basis van deze foto's en video's zijn nu renders gemaakt waamee een goed beeld gevormd kan worden bij de vormgeving van het nieuwe toestel.

Op de renders is duidelijk zichtbaar dat het toestel een groot beeldscherm met een uitsparing (top notch) bovenin het beeldscherm heeft. De vormgeving van het toestel doet denken aan de Essential Phone, Apple iPhone X en de Asus Zenfone 5Z. Volgens Blass heeft het toestel een beeldscherm van 6 inch

Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor op de markt. Daarbij komt het toestel in twee uitvoeringen op de markt. Een normale uitvoering met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit en een plus-model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit.

Verder wordt gesuggereerd dat het toestel een dubbele 16-megapixelcamera zal gaan krijgen. Daarbij gaat LG hoogstwaarschijnlijk verder inzetten op een systeem met een normale cameralens en een telelens.

Introductiemoment

Op dit moment zou het de planning zijn om de smartphone in juni uit te gaan brengen. Daarmee komt LG weer terug op haar oorspronkelijke introductiemoment. Voorheen was LG altijd één van de laatste smartphone fabrikanten die haar flagship smartphone presenteerde. Door als laatste een toestel uit te brengen had LG het voordeel dat zij haar toestellen nog kon aanpassen op wat de concurrentie had gedaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie