Spotify blokkeert piraterij-apps en waarschuwt gebruikers

Spotify blokkeert piraterij-apps en waarschuwt gebruikers

07-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten


Er zijn diverse apps beschikbaar waarmee illegaal gebruik gemaakt kan worden van Spotify Premium zonder hier voor te betalen. Spotify is hiervan op de hoogte en is actief begonnen met het aanpakken van deze piraterij.

Gebruikers van apps die het mogelijk maken om Spotify Premium onbeperkt en gratis te gebruiken hebben van Spotify een waarschuwing gekregen, meldt TorrentFreak. Spotify is - waarschijnlijk vooruitlopend op haar beursgang - begonnen met het actief aanpakken van piraterij.

Veel mensen die via alternatieve apps Spotify Premium hebben misbruikt zonder hier voor te betalen, hebben van Spotify via e-mail een waarschuwing ontvangen. Ook heeft Spotify er in veel gevallen voor gezorgd dat de alternatieve apps niet meer werken.

Overtreders hebben de waarschuwing gekregen dat hun gebruik in strijd is met de voorwaarden en bepalingen van Spotify. Wanneer gebruikers willen voorkomen dat hun acocunt permanent wordt geblokkeerd, moeten gebruikers eerst alle apps waarmee piraterij op Spotify mogelijk is verwijderen. Zolang dat niet is gebeurd, functioneert ook de Spotify app zelf niet meer. Gebruikers die de regels blijven overtreden zullen permanent afgesloten worden van Spotify, zo waarschuwt de streaming muziekdienst.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie