Ziggo stopt met analoog TV aanbod

Ziggo stopt met analoog TV aanbod

08-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten , Netwerk


Klanten van Ziggo die momenteel nog analoog naar TV kijken moeten verplicht over gaan stappen op digitale TV via de kabel. Ziggo gaat vanaf april gefaseerd stoppen met het aanbod van analoge televisie.

Al jaren is het mogelijk om via Ziggo digitaal te luisteren en kijken naar radio en televisie. Daarnaast biedt Ziggo tot op heden ook nog steeds radio en TV aan op de ouderwetse 'analoge' manier. Volgens Ziggo kijkt het gros van alle Ziggo klanten ondertussen al naar digitale TV.

Analoge radio- en TV signalen nemen veel bandbreedte in beslag op de kabel. Ook is de kwaliteit aanzienlijk minder dan digitale radio en TV signalen. Om de kabel vrij te maken voor toekomstige uitbreidingen qua zenderpakketten en diensten gaat Ziggo daarom stoppen met het aanbod van anloge TV via de kabel. Dit betekent dat alle klanten van Ziggo die nog analoog kijken  naar TV de komende tijd verplicht over moeten gaan stappen op digitale TV. Analoge radio blijft voorlopig nog bestaan.

Uitfaseren begint in april

Ziggo gaat al in april beginnen met het uitfaseren van analoge TV en begint in de regio Capelle aan den IJssel. Hieronder vallen ook de gemeentes Alblasserdam, Bergschenhoek, Moerkapelle, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen (ZH). Later dit jaar volgen ook andere regio's in Nederland. Klanten zullen hierover tijdig door Ziggo geïnformeerd gaan worden.

Ziggo-klanten kunnen nu al eenvoudig controleren of ze digitaal kijken. Dat kan door simpelweg de tv op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt hij al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe om te schakelen naar digitaal. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie