Samsung Turkije publiceert Android 8.0 Oreo update roadmap

Samsung Turkije publiceert Android 8.0 Oreo update roadmap

09-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sinds vorige week is de Android 8.0 Oreo update beschikbaar voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Veel andere toestellen van Samsung, waaronder de Galaxy Note 8, Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge wachten nog op deze update. Samsung Turkije heeft duidelijkheid verschaft met de publicatie van een 'update roadmap'.

In de komende maanden gaat Samsung een groot aantal eerder uitgebrachte smartphones voorzien van een update naar Android 8.0 Oreo. De Turkse afdeling van Samsung heeft een globale agenda gepubliceerd waarmee Samsung een indicatie afgeeft wanneer de Android 8.0 Oreo update verwacht kan worden voor ieder van de toestellen.

De data die de Turkse afdeling van Samsung communiceert zijn gericht op de Turkse markt. Dit betekent dat de Android 8.0 Oreo updates voor de betreffende toestellen in Europa en de Benelux op een ander moment kunnen verschijnen. Wel geeft de update van Samsung Turkije een indicatie rondom welke periode de updates ook voor Nederlandse en Belgische gebruikers van de betreffende toestellen verwacht kunnen worden.

Update roadmap

Volgens Samsung Turkije zal de Samsung Galaxy Note 8 het volgende toestel zijn die de Android 8.0 Oreo update gaat ontvangen. In Turkije wordt deze update op of rond 30 maart verwacht. De Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge uit 2016 ontvangen de Android 8.0 Oreo update omstreeks 13 april. Toestellen uit de Samsung Galaxy A (2017) serie, waaronder de Samsung Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) kunnen de Android 8.0 Oreo update omstreeks 25 mei verwachten.

Samsung Turkije meldt verder dat ook de Samsung Galaxy Tab S3 een update naar Android 8.0 zal gaan ontvangen. Deze update zal ergens in mei uitgerold gaan worden. De recent uitgebrachte Samsung Galaxy A8 (2018) wordt nog niet door Samsung Turkije genoemd.

Marge

De gecommuniceerde data gelden voor Turkije. Naar verwachting zal de Android 8.0 Oreo update voor de genoemde toestellen in Europa en de Benelux ook omstreeks die data verschijnen, met een marge van circa twee weken ervoor of erna.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie