Apple neemt in 2019 alweer afscheid van top notch in beeldscherm

Apple neemt in 2019 alweer afscheid van top notch in beeldscherm

09-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Vorig jaar september presenteerde Apple de iPhone X met een zogenaamde 'top notch' in het beeldscherm, een uitsparing voor de luidspreker, sensoren en front-camera. Volgens bronnen zal Apple in 2019 alweer afscheid gaan nemen van deze top notch.

De zogenaamde top notch in de Apple iPhone X is maar een tijdelijke feature, meldt het Koreaanse ET News op basis van bronnen rondom Apple. De drie iPhone modellen die Apple in september van dit jaar wil gaan presenteren zullen allemaal een uitsparing (top notch) in het beeldscherm hebben voor de camra, sensoren en luidspreker.

Vanaf 2019 gaat Apple alweer afscheid nemen van de top notch, zo meldt ET News. Dit is vooral ingegeven omdat de top notch nu al massaal wordt gekopieerd en gebruikt door Chinese smartphone fabrikanten. Vorige week stond het Mobile World Congress in Barcelona bol van de smartphone introducties waarin een top notch was verwerkt. Daarmee is de top notch geen unieke design feature meer.

Apple liet al tijdens de introductie van de iPhone X in september 2017 doorschemeren dat het uiteindelijke doel van Apple is om een iPhone volledig uit een beeldscherm te laten bestaan. Dit levert momenteel nog uitdagingen op, want dat betekent dat alle hardware, zoals de frontcamera, sensoren en luidspreker, in het beeldscherm verwerkt moet worden.

Naar verluidt ligt Apple op koers om deze technische uitdagingen te kunnen overwinnen voor de toestellen die het bedrijf in 2019 wil gaan uitbrengen. Vanaf dat moment is het dan ook niet meer noodzakelijk om een uitsparing in het beeldscherm te maken voor deze elementen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie