'Samsung Galaxy Note 9 krijgt wederom geen vingerafdruksensor in beeldscherm'

'Samsung Galaxy Note 9 krijgt wederom geen vingerafdruksensor in beeldscherm'

09-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung werkt al geruime tijd aan een techniek om een vingerafdruksensor te kunnen integreren in een beeldscherm. Hoewel de technologie klaar is, blijft Samsung tegen technische en praktische problemen aan lopen.

Al meer dan twee jaar wordt gesuggereerd en voorspeld dat Samsung uiteindelijk de vingerafdruksensor in het beeldscherm van een smartphone wil verwerken. Samsung heeft op dit gebied al veel patenten. In 2016 werden al voorspellingen gedaan dat de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ voorzien zouden zijn van een beeldscherm waarin een vingerafdruksensor verwerkt was. Dit bleek niet het geval.

Toen werd de verwachting doorgeschoven naar de Galaxy Note 8. Ook dat toestel heeft uiteindelijk een reguliere vingerafdruksensor gekregen. Ook de nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+, die ruim anderhalve week geleden werden gepresenteerd, zijn wederom uitgevoerd met een reguliere vingerafdruksensor.

Praktische problemen

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming Chi Kuo van KGI Securities zal ook de aankomende Samsung Galaxy Note 9 géén vingerafdruksensor in het beeldscherm hebben. Diverse technische problemen lijkt Samsung overigens al wel overwonnen te hebben, maar bepaalde praktische uitdagingen nog niet. Zo zou de vingerafdruksensor in het beeldscherm niet goed functioneren op het moment dat het toestel in een hoesje zit of een screen protector wordt gebruikt. Ook bepaalde - niet nader genoemde - omgevingsfactoren zouden van invloed zijn op de werking van de vingerafdruksensor.

Omdat Samsung deze praktische problemen niet tijdig kan oplossen zou volgens Kuo besloten zijn ook de nieuwe Samsung Galaxy Note 9, waarvan de introductie in augustus wordt verwacht, niet te voorzien van een vingerafdruksensor in het beeldscherm, maar wederom gebruik te maken van een reguliere vingerafdruksensor.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie