Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn moeilijk te repareren

12-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn niet echt makkelijk te repareren, zo constateert het Amerikaanse iFixit. Beide toestellen krijgen een score van 4 uit 10 punten voor 'repareerbaarheid'.

Het Amerikaanse iFixit staat al jaren bekend om haar demontage handleidingen. De website biedt stap voor stap instructies hoe allerlei elektronische apparaten gedemonteerd kunnen worden om zo reparaties uit te kunnen voeren. Uit de demontage handleiding over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ blijkt dat deze twee toestellen moeilijk te demonteren en dus ook moeilijk te repareren zijn. Op een schaal van 1 tot 10 scoren beide toestellen slechts 4 punten (onvoldoende) wat betreft reparatiegemak.

Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)
Samsung Galaxy S9 (links) en Samsung Galaxy S9+ (rechts)

Vooral het beginnen met de demontage is erg lastig omdat het toestel een glazen behuizing heeft. Bij het openen van deze behuizing is de kans zeer groot dat er schade ontstaat en het glas breekt. Het vervangen van een defect beeldscherm is een bijna onmogelijke opgave, zo stelt iFixit. Om het beeldscherm van de Samsung Galaxy S9 of S9+ te kunnen vervangen, moet het toestel nagenoeg geheel uit elkaar gehaald worden. Daarbij doemt dan ook het probleem op dat veel componenten met elkaar verlijmd zijn.

Ook het vervangen van de accu is een behoorlijk uitdagende opgave. Volgens iFixit is het vervangen van de accu zeker niet onmogelijk, maar is ook de accu slecht toegankelijk.

Het enige echte pluspunt uit de demontage blijkt de modulaire opbouw van de hardware te zijn. Samsung heeft de Galaxy S9 en Galaxy S9+ naar verluidt relatief modulair opgebouwd, wat het vervangen van bepaalde componenten makkelijker zou maken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie