Motorola Mobility ontslaat helft van het ontwikkelingsteam in Chicago

Motorola Mobility ontslaat helft van het ontwikkelingsteam in Chicago

12-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Lenovo, de eigenaar van Motorola Mobility, gaat naar verluidt de helft van het ontwikkelingsteam in Chicago ontslaan. Met de reorganisatie wordt ook het smartphone portfolio van Motorola ingekrompen.

Net als de meeste andere smartphone fabrikanten, heeft ook Lenovo moeite om winst te maken met haar toestellen. Sinds de overname van Motorola Mobility van Google in 2014 heeft Lenovo al diverse malen haar beleid met betrekking tot smartphones gewijzigd. In eerste instantie wilde Lenovo haar eigen merknaam prominenter op smartphones hebben, later besloot Lenovo zich toch volledig op de Motorola merknaam te focussen. De derde grote wijziging in het beleid gaat nu plaatsvinden.

Volgens Android Police hebben ongeveer 190 medewerkers van het ontwikkelingsteam van Motorola Mobility in Chicago te horen gekregen dat zij per 6 april op straat zullen staan. Dat is de helft van het totale personeelsbestand in Chicago.

Motorola stopt met X-serie

Met de reorganisatie gaat Lenovo ook ingrijpen in het smartphone portfolio van Motorola. Zou zou het bedrijf willen gaan stoppen met de Moto X-serie. Toestellen uit deze serie zitten doorgaans aan de bovenzijde van het mid-end segment. De meeste fabrikanten hebben moeite om toestellen in deze prijsreeks (400-600 euro) te verkopen omdat veel consumenten dan liever toch kiezen voor een duurder high-end toestel.

Streep door Moto Mods

Naast het schrappen van de Moto X-serie zou ook de ontwikkeling van Moto Mods op een laag pitje gezet gaan worden. Motorola brengt al enkele jaren Moto Mods uit, modules waarmee bepaalde Motorola smartphones uitgebreid kunnen worden. De ontwikkeling van Moto Mods en ondersteuning kost veel geld, terwijl de Mods enkel in een niche doelgroep worden verkocht. Daarom zijn Moto Mods ook niet echt rendabel.

Kleiner smartphone portfolio

In vergelijking met andere smartphone fabrikanten viel het smartphone portfolio van Motorola vorig jaar al op. Motorola voerde vorig jaar vijf smartphone series (de C-serie, E-serie, G-serie, X-serie en Z-serie) met in iedere serie twee tot vier toestellen. Daarmee heeft Motorola vorig jaar een behoorlijk aantal toestellen uitgebracht, terwijl veel concurrenten steeds meer focussen op een veel selecter aantal toestellen. Het lijkt erop dat Motorola deze stap dit jaar ook gaat nemen. Het feit dat Motorola tot op heden dit jaar nog geen nieuwe smartphones heeft gepresenteerd, lijkt dit vermoeden te onderstrepen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie