Wileyfox gered door oprichting joint venture met STK

Wileyfox gered door oprichting joint venture met STK

13-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Smartphonefabrikant Wileyfox is waarschijnlijk gered van de ondergang. STK heeft bekend gemaakt dat er een joint venture is opgericht samen met Wileyfox.

Smartphone fabrikant Wileyfox kwam begin februari in financiële moeilijkheden nadat de  investeerder achter Wileyfox geen kapitaal meer kon aantrekken. De investeerder achter Wileyfox vergaarde kapitaal via een Russische bank die eind vorig jaar is omgevallen. Door het uitblijven van kapitaalstromen ging Wileyfox begin februari een faillissementstraject in. Mobile News meldt dat smartphonefabrikant STK een joint venture met Wileyfox is aangegaan en dat daarmee Wileyfox van de ondergang is gered.

De marketing en salesafdelingen van Wileyfox kunnen weer aan de slag. Ook de klantenservice van Wileyfox zal snel weer opgestart worden, zo melden bronnen.

De laatste Android toestellen van Wileyfox verschenen begin vorig jaar. In de tweede helft van 2017 bracht Wileyfox ook nog een toestel met Windows 10 Mobile, een stap die bijna niemand begreep aangezien Microsoft rondom hetzelfde moment bekend maakte dat het bedrijf zou stoppen met de ontwikkeling van dit besturingssysteem.

Vorig jaar kwam Wileyfox ook al in de problemen toen plots de stekker uit het Cyanogen OS werd getrokken en Wileyfox halsoverkop op zoek moest gaan naar een ander platform voor haar smartphones. Naar verluidt hebben deze omschakeling en de benodigde ontwikkeling veel geld gekost.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie