Apple rapporteert 36 miljoen betalende gebruikers voor Apple Music

Apple rapporteert 36 miljoen betalende gebruikers voor Apple Music

13-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Apple heeft tijdens het SXSW festival in de Verenigde Staten bekend gemaakt dat het bedrijf 38 miljoen betalende gebruikers heeft op Apple Music.

Het aantal betalende gebruikers voor Apple Music, de belangrijkste concurrent voor Spotify, zit in de lift, zo blijkt uit cijfers die Apple tijdens het SXSW festival in de Verenigde Staten heeft gepresenteerd. Apple Music heeft nu 38 miljoen betalende gebruikers, waarmee Apple Music in een maand tijd 2 miljoen nieuwe gebruikers heeft aan weten te trekken.

Uit de laatste cijfers van Spotify blijkt dat Spotify wereldwijd 71 miljoen gebruikers telt. Daarmee is Spotify nog steeds veruit de grootste streaming muziekdienst ter wereld.

Andere streaming muziekdiensten ondervinden een nadeel op het platform van Apple. Wanneer een abonnement op Spotify wordt afgesloten via de App Store van Apple, liggende prijzen hoger dan wanneer een abonnement op Spotify rechtstreeks bij Spotify wordt afgesloten. Dit komt doordat Apple 30 procent van de omzet claimt. Apple biedt Apple Music wel voor de normale bedragen die Spotify ook vraagt aan via de Apple Store. Daardoor heeft het er de schijn van dat Apple haar eigen streaming muziekdienst voortrekt op de diensten van anderen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie