Tijdsduur waarin verzonden WhatsApp berichten verwijderd kunnen worden verlengd

Tijdsduur waarin verzonden WhatsApp berichten verwijderd kunnen worden verlengd

13-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Oktober vorig jaar heeft WhatsApp de veel gevraagde functie toegevoegd waarmee het mogelijk is reeds verzonden berichten terug te trekken en te verwijderen. Tot nu toe kon een reeds verzonden bericht tot 7 minuten na verzenden teruggetrokken worden. Dit is nu verlengd naar meer dan een uur.

WhatsApp brengt een update uit die ogenschijnlijk alleen bedoelt is om wat bugs op te lossen. Uit informatie van WABinfo blijkt echter dat met de update ook de tijdsduur waarbinnen verzonden berichten teruggetrokken en verwijderd kunnen worden flink is verlengd. Na de update krijgen mensen exact 1 uur, 18 minuten en 16 seconden om een bericht terug te trekken.

De tijdsduur waarbinnen berichten teruggetrokken kunnen worden, lijkt vreemd maar heeft alles te maken met programmeren. Het gaat om 4.096 seconden, een veelvoud van 128, 256, 1024 etc. In de programmeerwereld worden vaker getallen gebruikt die gebaseerd zijn op de grootte van bits en bytes.

Dankzij de nieuwe update is het mogelijk om verzonden berichten binnen grofweg een uur en een kwartier na verzending alsnog terug te trekken. Het komt zeer regelmatig voor dat mensen een bericht per ongeluk naar de verkeerde persoon versturen. In sommige gevallen kan dit in zeer vervelende situaties resulteren.

Ontvanger ziet dat bericht is verwijderd door verzender

Wanneer een verzonden bericht wordt verwijderd of wordt teruggetrokken ziet degene die het bericht oorspronkelijk heeft ontvangen wel een notificatie dat het bericht door de verzender is verwijderd. Op die manier is wel duidelijk dat er oorspronkelijk een bericht is verstuurd, maar die achteraf is teruggetrokken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie