Huawei onthult exclusieve Huawei Mate RS Porsche Design

28-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In de marge van de introductie van de nieuwe Huawei P20 familie, gisteren in Parijs, hebben Huawei en Porsche Design ook de zeer exclusieve Huawei Mate RS Porsche Design gepresenteerd. De verkoopprijs van dit exclusieve toestel start bij 1.695 euro en loopt op tot 2.095 euro.

De Huawei Mate RS Porsche Design komt qua specificaties in grote lijnen overeen met de Huawei P20 Pro die gisteren werd gepresenteerd, maar heeft wel een Porsche Design look-and-feel gekregen. Zo heeft het toestel een licht gebogen OLED beeldscherm van 6,1 inch en heeft Huawei het toestel voorzien van een tweede vingerafdruksensor in het beeldscherm.

Huawei Mate RS Porsche Design
Huawei Mate RS Porsche Design

De Huawei Mate RS Porsche Design is door Porsche Design verder verfijnd qua vormgeving. Het toestel heeft daarbij nog extremere specificaties gekregen dan de normale Huawei P20 Pro al biedt. Zo beschikt de Mate RS Porsche Design over bijvoorbeeld 256 of zelfs 512 GB aan interne opslagcapaciteit.

Dezelfde specificaties als P20 Pro

De Huawei Mate RS Porsche Design draait op de Kirin 970 processor. De Kirin 970 processor is een octa-core processor opgebouwd uit een zeer snelle 2,36 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,8 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt de de Mate RS Porsche Designover 6 GB werkgeheugen en 256 GB of zelfs 512 GB aan opslagcapaciteit (twee versies beschikbaar).

Op cameragebied is de Huawei Mate RS Porsche Design uitgevoerd met dezelfde triple-camera als de Huawei P20 Pro. Het gaat hier om een 40-megapixel RGB camerasensor, een 20-megapixel monochrome camerasensor en een 8-megapixel RGB camerasensor. De drie sensoren zijn allemaal voorzien van lenzen van Leica AG.

Prijs en beschikbaarheid

Tot slot is de Huawei Mate RS Porsche Design - net als de P20 Pro - voorzien van een 4.000 mAh accu en draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo. De Huawei Mate RS Porsche Design komt medio april in de winkels te liggen. Het toestel verschijnt in een versie met 256 GB aan interne opslagcapaciteit voor 1.695 euro en een uitvoering met 512 GB aan interne opslagcapaciteit voor 2.095 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie