Foto toont vermoedelijk achterzijde van OnePlus 6

28-03-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Al geruime tijd wordt geroddeld en gespeculeerd over de OnePlus 6, een toestel dat vermoedelijk rond de zomer door OnePlus gepresenteerd zal gaan worden. Tech-insider Evan Blass heeft een foto gepubliceerd waarop de achterzijde van de OnePlus 6 zichtbaar zou zijn.

Sinds 2014 brengt de Chinese smartphone fabrikant OnePlus ieder jaar twee 'flagship killers' uit. De toestellen van OnePlus kunnen zich qua specificaties meten met high-end smartphones van westerse concurrenten, maar zijn vaak honderden euro's goedkoper. Dit jaar wordt in mei of juni de introductie van de OnePlus 6 verwacht.

Foto toont vermoedelijk de achterzijde van de OnePlus 6
Foto toont vermoedelijk de achterzijde van de OnePlus 6

Tech-insider Evan Blass heeft op Twitter een foto gedeeld waarop de achterzijde van de OnePlus 6 zichtbaar zou zijn. Opmerkelijk is vooral de textuur op de achterkant. Het lijkt om geborsteld metaal te gaan. Wat echter opmerkelijk is, is dat de antennelijnen alleen op de zijkant van het toestel zichtbaar zijn. Als de achterzijde van metaal is, zouden de antennelijnen moeten doorlopen. Dit suggeert dus dat het om een kunststof achterkant gaat met de looks van metaal. 

Verder is op de foto zichtbaar dat het toestel een 3,5 mm audio aansluiting heeft en beschikt over een vingerafdruksensor aan de achterzijde. De vormgeving van de camera suggereert een dubbele camera, maar helemaal duidelijk zichtbaar is dit niet. Het ligt overigens wel in de lijn der verwachtingen dat de OnePlus 6 - net als de huidige OnePlus 5T - over een dubbele camera zal beschikken.

Vermoedelijke specificaties

Op basis van het introductiepatroon van OnePlus uit het verleden vallen al diverse specificaties van het toestel te voorspellen. Waarschijnlijk krijgt de OnePlus 6 een beeldscherm van 6,2 inch, mogelijk met een zogenaamde 'top-notch' (uitsparing) bovenin het beeldscherm voor de frontcamera, speaker en sensoren. De OnePlus 6 zal ongetwijfeld aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor en over tenminste 6 GB en waarschijnlijk zelfs 8 GB aan werkgeheugen beschikken.

De OnePlus 6 wordt waarschijnlijk ergens in mei of juni door OnePlus gepresenteerd. Verdere details zijn vooralsnog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie