Android beveiligingsupdate voor april is de meest omvangrijke update tot nu toe

Android beveiligingsupdate voor april is de meest omvangrijke update tot nu toe

03-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Google heeft de vierde maandelijkse beveiligingsupdate voor Android van dit jaar vrijgegeven. Google geeft aan 312 kwetsbaarheden opgelost te hebben, waarvan zestien volgens Google kritiek waren. De beveiligingsupdate voor april is daarmee de meest omvangrijke update tot nu toe.

Sinds Google in de zomer van 2015 werd geconfronteerd met het extreem gevaarlijke Stagefright-lek in het Android besturingssysteem, brengt Google iedere maand een beveiligingsupdate uit voor het Android besturingssysteem. In de vierde beveiligingsupdate van 2018 heeft Google naar eigen zeggen 312 kwetsbaarheden opgelost. Nooit eerder heeft Google in één update zoveel kwetsbaarheden opgelost.

Tussen maart en september vorig jaar waren de beveiligingsupdates groter dan gemiddeld met 80 tot 120 patches per update. Sinds oktober vorig jaar waren de beveiligingsupdates weer wat kleiner in omvang en zat Google weer terug op haar oude gemiddelde van circa 40 patches per update. Het aantal van 359 patches, zoals in de beveiligingsupdate van april, is nog nooit eerder voorgekomen.

Van de 312 kwetsbaarheden die Google heeft verholpen, werden er 16 door Google aangemerkt als 'zeer kritisch', De 287 kwetsbaarheden hadden volgens Google een hoge prioriteit en 9 kwetabaarheden hadden een gemiddeld risicoprofiel, zo blijkt uit het Security Bulletin van Google.

Beschikbaarheid

De nieuwe beveiligingsupdate komt spoedig beschikbaar voor de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 7, Nexus 9, Google Pixel, Google Pixel XL, nieuwe Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL en alle Android One smartphones. De update is daarnaast ook beschikbaar voor smartphone fabrikanten die de beveiligingsupdate kunnen verwerken in toekomstige software updates. Diverse fabrikanten voorzien hun toestellen op regelmatige basis van updates waarin de beveiligingsupdates van Google zijn verwerkt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie