Eerste blockchain smartphone gaat in productie

Eerste blockchain smartphone gaat in productie

09-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sirin Labs, de ontwikkelaar van 's werelds eerste blockchain smartphone, heeft bij het Chinese assemblagebedrijf Foxconn een opdracht geplaatst om 25.000 stuks van de blockchain smartphone Finney te gaan produceren. Het toestel moet medio oktober beschikbaar gaan komen.

Sirin Labs kan dankzij een crowdfunding campagne de eerste blockchain smartphone ter wereld gaan produceren. Bloomberg meldt dat de start-up de eerste order van 25.000 stuks heeft geplaatst bij het Chinese assemblagebedrijf Foxconn. Focxonn is zelf vooral bekend als producent van Apple producten.

De eerste blockchain smartphone van Sirin Labs luistert naar de naam Finney en beschikt over een hardwarematige wallet voor crypto valuta en tokens. Deze hardware wallet is met drietrapsauthenticatie beveiligd, waarbij pincodes, wachtwoorden, veegpatronen, gebruikspatronen en biometrische beveiliging gebruikt kan worden om de opgeslagen crypto valuta en tokens te beveiligen.

Sirin Labs is in de voorbije weken vooral bekend geworden omdat het bedrijf naar verluidt in gesprek is met Huawei. Volgens bronnen rondom deze gesprekken is Huawei geïnteresseerd in de technologie van Sirin Labs om uiteindelijk ook zelf een blockchain smartphone uit te kunnen gaan brengen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie