LG bevestigt introductie LG G7 ThinQ voor 2 mei

11-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


LG heeft bekend gemaakt dat het bedrijf de nieuwe LG G7 ThinQ op 2 mei in New York zal gaan presenteren. Op 3 mei vindt de introductie plaats in de Zuid Koreaanse hoofdstad Seoul. De toevoeging 'ThinQ' aan de naam staat voor de AI functies waarover het toestel volgens LG beschikt.

Over de LG G7 ThinQ doen al weken geruchten de ronde. In de afgelopen dagen was al zichtbaar dat het aantal geruchten 'intensiveerden', wat doorgaans een teken is dat de daadwerkelijke introductie van het toestel aanstaande is. Middels een persbericht heeft LG nu bevestigd dat de LG G7 ThinQ op 2 mei in New York gepresenteerd zal gaan worden. Daarmee heeft LG in ieder geval de naam van het toestel al bevestigd.

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ

In het persbericht geeft LG nog geen details over het nieuwe toestel, behalve een toelichting op de toevoeging 'ThinQ' aan de naam. Deze toevoeging is een verwijzing naar de AI (Artificial Intelligence) functies in het nieuwe toestel. Het is de tweede keer dat LG deze toevoeging gebruikt. Tijdens het afgelopen Mobile World Congress bracht LG een nieuwe uitvoering van de LG V30 uit. Ook deze nieuwe uitvoering kreeg als toevoeging het predikaat 'ThinQ'.

Nagenoeg gelijktijdig heeft Android Headlines de hand weten te leggen op bovenstaande productfoto van de LG G7 ThinQ. Volgens de website, die als betrouwbaar te boek staat, gaat het om een officiële / authentieke productfoto van de LG G7 ThinQ die LG zelf ook zal gaan gebruiken zodra het toestel is aangekondigd. De productfoto toont de LG G7 ThinQ in alle kleurstellingen waarin het toestel zal gaan verschijnen.

Specificaties

De LG G7 ThinQ is hoogstwaarschijnlijk uitgerust met een beeldscherm van 6 inch met een hoge beeldschermresolutie van 1.440 x 3.120 pixels. Daarbij blijkt uit bovenstaande productfoto alsmede uit eerdere geruchten dat in de bovenzijde van het beeldscherm een inkeping (top notch) is gemaakt voor de front-camera, luidspreker en sensoren. Op die manier kan LG een groter deel van de voorzijde van het toestel bekleden met beeldscherm.

De LG G7 ThinQ wordt naar verluidt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, momenteel de snelste smartphone processor op de markt. Daarbij komt het toestel hoogstwaarschijnlijk in twee uitvoeringen op de markt. Een normale uitvoering met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit en een plus-model met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit.

Verder wordt gesuggereerd dat het toestel een dubbele 16-megapixelcamera zal gaan krijgen. Daarbij gaat LG hoogstwaarschijnlijk verder inzetten op een systeem met een normale cameralens en een telelens.

Introductiemoment

De LG G7 ThinQ zal op 2 mei in New York worden gepresenteerd, gevolgd door een introductie op 3 mei in LG's thuisland Zuid Korea. Daarmee komt LG weer terug op haar oorspronkelijke introductiemoment. Voorheen was LG altijd één van de laatste smartphone fabrikanten die haar flagship smartphone presenteerde. Door als laatste een toestel uit te brengen had LG het voordeel dat zij haar toestellen nog kon aanpassen op wat de concurrentie had gedaan.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ