Spotify wil muziek-aanbod voor gratis gebruikers verbeteren

Spotify wil muziek-aanbod voor gratis gebruikers verbeteren

11-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten


Spotify is de enige streaming muziekdienst die ook gratis gebruikt kan worden. Om de komende tijd verder te kunnen groeien, gaat Spotify het aanbod voor gebruikers van 'Spotify Free' verbeteren.

Iedereen kan gratis gebruik maken van Spotify. De gratis versie van Spotify, oftewel Spotify Free, is beperkt in functionaliteit. Gebruikers kunnen luisteren naar vooraf samengestelde afspeellijsten en deze in willekeurige volgorde afspelen. Hierdoor hebben gebruikers minder controle over de muziek die zijn te horen krijgen. Daarnaast wordt muziek afgewisseld met reclameboodschappen.

Gebruikers met een betaald account op Spotify, het zogenaamde 'Spotify Premium', hebben zelf volledige controle over de muziek die zij luisteren. Spotify Premium gebruikers hebben toegang tot alle muziek, alle albums en kunnen deze onbeperkt in hoge geluidskwaliteit beluisteren.

Verbeterd aanbod voor Spotify Free

Bloomberg meldt dat Spotify het aanbod voor Spotify Free gebruikers wil gaan verbeteren. Hoe dit eruit komt te zien is nog niet bekend, maar doel van Spotify zou zijn om ook in de komende tijd veel nieuwe gebruikers aan te kunnen gaan trekken. Spotify voelt steeds meer de concurrentie van Apple Music. Spotify is overigens nog steeds naar gebruikersaantal gemeten de grootste streaming muziekdienst ter wereld. Aan het eind van het jaar wil Spotify 200 miljoen gebruikers hebben.

Een mogelijk scenario is dat Spotify de inhoud van afspeellijsten gaat verbeteren, zodat gebruikers van Spotify Free een beter aanbod krijgen op basis van hun smaak en wens.

Aankondiging slimme speakers

Spotify heeft de internationale media uitgenodigd voor een persbijeenkomst op 24 april. De kans is groot dat Spotify tijdens dit event één of meerdere slimme speakers gaat presenteren. Geruchten hierover doen al langer de ronde. Daarnaast is de kans groot dat Spotify tijdens dit event ook meer details zal geven over het verbeterde aanbod voor Spotify Free gebruikers.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ