Thuraya presenteert eerste Android satelliet smartphone

12-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Netwerk, Toestellen


Ondanks dat smartphones al sinds eind jaren '90 bestaan en sinds 2007 echt zijn doorgebroken, is er tot op heden nog nooit een smartphone met ondersteuning voor satellietnetwerken uitgebracht. Thuraya is de eerste toestelfabrikant die een Android smartphone heeft ontwikkeld die geschikt is voor zowel normale mobiele netwerken als satellietcommunicatie.

De Thuraya X5-Touch is een Android smartphone die gericht is op mensen die regelmatig in gebieden komen waar geen mobiele netwerken beschikbaar zijn. In deze gebieden, bijvoorbeeld op volle zee, de noord- of zuidpool of in andere afgelegen en onbewoonde gedeeltes in de wereld, is satellietcommunicatie doorgaans de enige mogelijkheid om contact te leggen met de bewoonde wereld. In gebieden waar wel mobiele netwerken beschikbaar zijn, kan de Thuraya X5-Touch gewoon gebruik maken van reguliere mobiele netwerken en heeft ondersteuning voor 2G (GSM), 3G (UMTS) en 4G (LTE) netwerken.

Thuraya X5-Touch
Thuraya X5-Touch

Omdat de Thuraya X5-Touch waarschijnlijk vooral gebruikt zal gaan worden door mensen die bewoonde wereld verlaten, is de Thuraya X5-Touch een robuuste smartphone die zowel stoot- als valbestendig is, alsmede stof- en waterdicht. Het toestel heeft een 5,2 inch groot touchscreen.

's Werelds eerste satelliet smartphone met Android en touchscreen

Daarmee is de Thuraya X5-Touch in twee opzichten bijzonder. De Thuraya X5-Touch is niet alleen de allereerste Android smartphone die geschikt is voor satellietcommunicatie, maar ook de allereerste satelliettelefoon met een touchscreen.

Veel details over het toestel heeft Thuraya niet bekend gemaakt. Het is bijvoorbeeld niet bekend op welke Android versie het teostel draait en wat de specificaties zijn van bijvoorbeeld de processor en de gebruikte camera's. Wel is bekend dat het toestel over GPS, Glonass en BeiDu ondersteuning voor positiebepaling beschikt en is uitgevoerd met NFC ondersteuning.

Beschikbaarheid

De Thuraya X5-Touch zal in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen. Thuraya heeft nog geen verkoopprijzen gecommuniceerd.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ