Google werkt aan James Bond feature voor Gmail

Google werkt aan James Bond feature voor Gmail

16-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten


Gmail, de maildienst van Google, krijgt binnenkort mogelijk een leuke 'James Bond feature'. Google test namelijk momenteel met de mogelijkheid om zelfvernietigende e-mails te versturen. Deze e-mails verwijderen zichzelf na een vooraf ingestelde tijd.

Google werkt voor Gmail aan een functie waarmee het veiliger wordt om vertrouwelijke informatie te delen. Via Gmail wordt het mogelijk om mails te versturen die zichzelf na een vooraf ingestelde tijd verwijderen. Screenshots van de nieuwe functie zijn opgepikt door Android Police.

De nieuwe functie om zelfvernietigende e-mails te versturen komt naar verwachting later dit jaar beschikbaar voor alle gebruikers van Gmail. Het ziet er naar uit dat gebruikers van Gmail deze type mailtjes naar iedereen kunnen gaan sturen, dus ook gebruikers van andere maildiensten. Op het moment dat een Gmail gebruiker een zichzelf vernietigend mailtje naar gebruikers van andere maildiensten stuurt, kunnen deze andere gebruikers de mail lezen via een link.

Beveiligingen

Google past diverse beveiligingen toe om de inhoud van de mail vertrouwelijk te houden. Zo is het niet mogelijk om de mail door te sturen. Ook kan de mail niet gedownload worden en is het onmogelijk om de tekst of content uit de mail te kopiëren.

De verzender van de e-mail heeft diverse beveiligingsopties. Op de eerste plaats kan ingesteld worden na hoeveel tijd de mail zichzelf zal verwijderen / vernietigen. Daarnaast kan de verzender een extra beveiliging meegeven, waarbij een wachtwoord om de mail te kunnen openen wordt verzonden via SMS. 

Beschikbaarheid

Het is momenteel nog niet bekend of - en zo ja wanneer - Google de nieuwe functie gaat toevoegen aan Gmail. Mogelijk dat Google begin volgende maand tijdens haar I/O Conference meer duidelijkheid zal gaan geven over deze nieuwe functie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ