HMD Global komt op 27 april met mysterieuze Nokia X

16-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Fins-Chinese fabrikant van Nokia telefoons- en smartphones, hint in China op de komst van de mysterieuze Nokia X. Het toestel wordt volgens de teasers op 27 april gepresenteerd.

HMD Global is in China een advertentiecampagne op billboards gestart waarin het bedrijf hint op de komst van de Nokia X. Het toestel zal op 27 april in China gepresenteerd gaan worden. Foto's van de billboards zijn gedeeld door de Chinese website ITHome.

HMD Global hint op Chinese billboards op aankondiging Nokia X
HMD Global hint op Chinese billboards op aankondiging Nokia X

Over de Nokia X is tot nu toe niets bekend. Het is onduidelijk of de 'X' de daadwerkelijke naam van het toestel gaat worden, of dat op deze plaats een nieuw cijfer komt te staan. In het geruchtencircuit wordt ook gesuggereerd dat de X staat voor het romeinse cijfer '10', maar ook dat is slechts giswerk.

Waar is de Nokia 9?

Al sinds vorig jaar zomer wordt gesproken over de Nokia 9, een toestel dat het uiteindelijke vlaggenschip van HMD Global zou moeten worden. Tot nu toe is deze smartphone nog steeds niet gepresenteerd. Rondom dit toestel is het de laatste tijd overigens ook behoorlijk stil geworden, wat erop zou kunnen wijzen dat HMD Global heeft besloten het toestel niet uit te brengen.

Op het moment dat de 'X' verwijst naar het romeinse cijfer 10, suggereert dit dat het toestel het absolute top-product van HMD Global voor dit jaar zou moeten gaan worden. Tot op heden is de Nokia 8 Sirocco de meest uitgebreide smartphone van HMD Global. Qua specificaties wint de Nokia 8 Sirocco het echter niet bij bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S9, Sony Xperia XZ2 en Huawei P20 Pro. Dit doet vermoeden dat HMD Global haar daadwerkelijke paradepaardje nog moet gaan presenteren.

Aankondiging

Op 27 april staat in China de introductie van de Nokia X op de planning. Doorgaans brengt HMD Global toestellen eerst in China uit, waarna de toestellen enkele weken later internationaal worden gepresenteerd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10