Sony onthult ultra high-end Sony Xperia XZ2 Premium

16-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tijdens het Mobile World Congress eind februari in Barcelona presenteerde Sony de Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact smartphones en liet ook al een teaser zien van een dubbele camera. Vandaag is duidelijk geworden waar deze teaser naar verwees, want zojuist heeft Sony de Xperia XZ2 Premium gepresenteerd.

De Sony Xperia XZ2 Premium is - zoals de naam al aangeeft - de meest uitgebreide versie in de Xperia XZ2 familie. Ook in de nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium is de nieuwe design filosofie van Sony zichtbaar. Het toestel is vormgegeven binnen de nieuwe 'Ambiant Flow' design filosofie, waarbij Fluid 3D glass centraal staat. De vingerafdruksensor is naar de achterzijde van het toestel verplaatst. Bij eerdere Sony smartphones zat de vingerafdruksensor doorgaans in de aan/uit toets verwerkt.

Sony Xperia XZ2 Premium
Sony Xperia XZ2 Premium

Het beeldscherm van de Sony Xperia XZ2 Premium heeft een diagonaal van 5,8 inch. Het beeldscherm kent een 4K beeldschermresolutie (2.160 x 3.840 pixels).

De Sony Xperia XZ2 wordt aangedreven door de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 845 processor en beschikt over 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Verder is een geheugenkaartslot aanwezig voor geheugenkaarten van maximaal 400 GB.

Motion Eye Advanced camera

Op cameragebied heeft Sony de Xperia XZ2 Premium voorzien van een doorontwikkelde versie van de vorig jaar gepresenteerde 19-megapixel Motion Eye camera. Sony noemt de nieuwe camera 'Motion Eye Advanced' camera. Naast de al bekende super slow-motion functie, is de camera nu ook in staat om objecten en gezichten 3D in beeld te brengen om zo bijvoorbeeld 3D avatars te maken voor games of zelfs een 3D printer aan te kunnen sturen. Een tweede 12-megapixelcamera zorgt voor zwart-wit beelden en voor meer contrast in foto's. Aan de voorzijde heeft de Xperia XZ2 Premium een 13-megapixel frontcamera.

Stereo speakers met Dynamic Vibration System

Zoals alle toestellen van Sony, leunt ook de nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium sterk op entertainment. Het toestel heeft stereo speakers gekregen en is in staat om 20 procent meer volume te produceren. Dankzij de stereo speakers de Xperia XZ2 Premium in staat een front sound surround effect te creëren. Voor een extra geluidsbeleving is de Sony Xperia XZ2 Premium uitgevoerd met 'Dynamic Vibration System'. Deze laat het toestel trillen om het geluid letterlijk te laten voelen in de handen.

De Sony Xperia XZ2 Premium is uitgevoerd met een behoorlijk krachtige accu van 3.540 mAh. Daarbij kan de Xperia XZ2 Premium ook draadloos opgeladen worden.

Beschikbaarheid

Sony is van plan de Sony Xperia XZ2 Premium in de zomer uit te gaan brengen. Het toestel verschijnt in de kleuren Chrome Black en Chrome Silver. Sony heeft nog geen verkoopadviesprijzen bekend gemaakt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie