Huawei geeft aftrap voor verkoop Huawei P20 Pro

16-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft vandaag het startschot gegeven voor de verkoop van de Huawei P20 Pro, het absolute paradepaardje van Huawei voor 2018. De Huawei P20 Pro is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar in de Benelux.

Vanaf vandaag is de Huawei P20 Pro officieel verkrijgbaar in de Benelux. Met P20 Pro bewijst Huawei dat het bedrijf dat het nu definitief op gelijke hoogte staat als de 'westerse' concurrentie. De Huawei P20 Pro doet qua vormgeving, kwaliteit, functionaliteit en mogelijkheden niet meer onder voor concurrerende high-end smartphones en weet de concurrentie zelfs op sommige vlakken te passeren.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Qua vormgeving voldoet de nieuwe P20 Pro helemaal aan de eisen van 2018. Maar ook op cameragebied heeft Huawei dit jaar een enorme inhaalslag gemaakt en is de Samsung Galaxy S9 zelfs voorbij gestreefd. Het kernwoord dat Huawei gebruikt om aan te duiden waarom haar nieuwe toestellen zo revolutionair zijn is 'Artificial Intelligence', kortweg AI.

Alle toestellen uit de nieuwe P20 familie hebben een uitsparing - top notch - in het beeldscherm
Alle toestellen uit de nieuwe P20 familie hebben een uitsparing - top notch - in het beeldscherm

De  Huawei P20 Pro heeft een zogenaamd 'Full View' display. Het beeldscherm van de Huawei P20 meet een diagonaal van 6,1 inch. Daarbij valt op dat aan de bovenzijde van het toestel een uitsparing (zogenaamde 'top notch') in het beeldscherm is gemaakt waarin de frontcamera, luidspreker en diverse sensoren zijn geplaatst.

Snelste Huawei processor van dit moment

De P20 Pro wordt aangedreven door de Kirin 970 processor, de snelste processor van Huawei van dit moment. De Kirin 970 processor is een octa-core processor opgebouwd uit een zeer snelle 2,36 GHz quad-core processor en een energiezuinige 1,8 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt de Huawei P20 Pro over 6 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslagcapaciteit.

De Huawei P20 Pro is uitgevoerd met maar liefst drie camerasensoren
De Huawei P20 Pro is uitgevoerd met maar liefst drie camerasensoren

Op cameragebied is de Huawei P20 Pro revolutionair te noemen. Dit is de eerste smartphone ter wereld die is uitgevoerd met een triple-camera aan de achterzijde, oftewel een camera met drie camerasensoren. Het gaat hier om een 40-megapixel RGB camerasensor, een 20-megapixel monochrome camerasensor en een 8-megapixel RGB camerasensor. De drie sensoren zijn allemaal voorzien van lenzen van Leica AG.

AI geeft altijd ongemerkt veel hulp

Dankzij de drie camerasensoren is de Huawei P20 Pro in staat om 5x in te zoomen op onderwerpen zonder dat dit kwaliteitsverlies in het beeld oplevert. Ook presteert de Huawei P20 Pro ongekend goed onder donkere omstandigheden. Voor beide functies komt AI om de hoek zetten. Onder donkere omstandigheden kunnen de beste resultaten behaald worden wanneer een hoog diafragma gecombineerd wordt met een langere sluitertijd. Een lange sluitertijd betekent echter dat een camera op een statief geplaatst moet worden om te voorkomen dat er bewogen foto's ontstaan.

AI in de camera zorgt ervoor dat er foto's met een lange sluitertijd gemaakt kunnen worden, zonder dat een statief nodig is. Bewegingen worden automatisch gecorrigeerd door geavanceerde camerasoftware. Hierdoor weet de Huawei P20 Pro onder donkere omstandigheden ongekend goede foto's te maken en stoot de Samsung Galaxy S9, die korte tijd bovenaan heeft gestaan, van de troon.

AI doet wat de de gebruiker voor ogen heeft

AI in de camerasoftware zorgt er ook voor dat de gebruiker van het toestel niet meer hoeft na te denken hoe een foto geschoten moet worden. Iedereen heeft wel eens een idee in het hoofd op welke manier een foto geschoten zou moeten worden en welk effect dit op zou moeten leveren. AI in de camerasoftware herkent meer dan 100 verschillende situaties en stelt geheel automatisch de camera hierop in en zorgt ervoor dat professionele foto effecten, die normaal alleen voorbehouden zijn aan professionele fotografen met spiegelreflexcamera's, nu ook automatisch met de Huawei P20 Pro gerealiseerd worden.

Zeer krachtige accu

De Huawei P20 Pro is verder voorzien van een zeer krachtige accu met een capaciteit van 4.000 mAh. Ook daarmee troeft het toestel de concurrentie af. De accu kan dankzij snelle oplaadtechnieken in ongeveer 1,5 uur volledig opgeladen worden.

De Huawei P20 Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar
De Huawei P20 Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar

De Huawei P20 Pro draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo, de allernieuwste versie van Android. Daar overheen heeft Huawei haar eigen EMUI 8.1 interface geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid

De zeer geavanceerde Huawei P20 Pro ligt vanaf vandaag, maandag 16 april 2018, in de winkels voor een verkoopadviesprijs van 899 euro. Meer informatie over de Huawei P20 Pro is te lezen in onze uitgebreide review over de Huawei P20 Pro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

29-01-2019
Honor View 20
15-11-2018
Oppo RX17 Pro
02-11-2018
Huawei Mate 20


Nieuw

26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10
24-02-2019
LG G8 ThinQ