Screenshots tonen vermoedelijke interface van Android P

17-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Er zijn opnieuw screenshots verschenen waarop naar verluidt de interface van de komende nieuwe Android versie (Android P) zichtbaar zijn.

Afgelopen weekend publiceerde Google waarschijnlijk per ongeluk een screenshot van een optie in het Android besturingssysteem waarop de nieuwe interface van Android P zichtbaar was. Google heeft deze screenshot ondertussen al aangepast, maar het kwaad was toen al geschied. De screenshot was ontdekt en opgepikt door het geruchtencircuit.

Screenshots tonen mogelijk nieuwe interface van Android P
Screenshots tonen mogelijk nieuwe interface van Android P

Na het ontdekken van iets nieuws gaat het geruchtencircuit doorgaans verder graven. Afgelopen nacht zijn nieuwe screenshots verschenen waarop wederom vermoedelijk de nieuwe interface van Android P te zien is. Android P is de nieuwe Android versie die waarschijnlijk deze zomer door Google uitgebracht gaat worden.

Navigatietoetsen

In huidige Android versies zijn onderin het beeldscherm van toestellen drie navigatietoetsen zichtbaar: een terug-toets, een home / menu-toets en een knop waarmee naar recent gebruikte apps genavigeerd kan worden. Uit de nieuwe screenshots valt op te maken dat Google momenteel test met andere navigatietoetsen voor het Android besturingssysteem. Gesuggereerd wordt dat de navigatietoetsen onderdeel van Android P, de volgende Android versie, zullen gaan worden.

In deze screenshots is zichtbaar dat de home / menutoets van vorm is veranderd. In huidige Android versies is dit een rondje, in de screenshot is dit een ovaaltje. Verder is de knop waarmee genavigeerd kan worden naar de laatst gebruikte apps verdwenen. Naar verluidt kunnen de laatst gebruikte apps opgevraagd worden door de nieuwe ovalen menutoets naar boven te vegen.

Bediening middels gebaren

Bronnen rondom Google meldde al eerder dat Google in Android P wil gaan werken met zogenaamde 'gestures', oftewel veeg-, swype of knijpbewegingen op het touchscreen van een smartphone, waarmee bepaalde navigatietoetsen overbodig zouden gaan worden. Hierbij lijkt Google met een schuin oog te kijken naar Apple, die dit al langer toepast binnen het iOS besturingsysteem voor de iPhone en iPad.

Een ander details dat uit de nieuwe screenshots opgemaakt kan worden is dat de terugtoets niet altijd zichtbaar is. Deze toets verdwijnt op het moment dat deze niet nodig zou zijn. Het is nog niet bekend hoe dit precies bepaald zal worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie