Huawei legt verkoopverwachting voor nieuwe Huawei P20 op 20 miljoen stuks

19-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Huawei heeft hoge verwachtingen van de nieuwe Huawei P20 serie. Volgens Huawei lopen de verkopen van het toestel erg goed en is de verwachting dat er uiteindelijk 20 miljoen stuks van de Huawei P20 over de toonbank zullen gaan.

Huawei presenteerde eind maart de Huawei P20 Lite, Huawei P20 en Huawei P20 Pro, een complete familie smartphones voor het middenklasse- en high-end segment. Hoewel de Huawei P20 Pro het absolute top-model van Huawei is, zijn het vooral de Huawei P20 en P20 Lite die door hun lagere verkoopprijzen grote verkoopaantallen zullen gaan genereren. De verkoop van de Huawei P20 loopt volgens Huawei zelfs zo goed dat Huawei de verwachting heeft uitgesproken dat er 20 miljoen stuks van het toestel verkocht gaan worden.

De Huawei P20 heeft een dubbele camera
Huawei P20

De verkoopverwachting rondom de Huawei P20 klinkt behoorlijk ambitieus. Vorig jaar sprak Huawei rondom de Huawei P10 de verwachting uit dat dit toestel 10 miljoen keer verkocht zou worden. Het is niet duidelijk of die verwachting is behaald. Van de Huawei P9 zijn uiteindelijk 12 miljoen toestellen verkocht.

Weinig verschil tussen P9 en P10

De Huawei P10 familie werd vorig jaar bekritiseerd omdat deze weinig toevoegde aan wat Huawei met de Huawei P9 serie uit 2016 al had gedaan. Dit jaar heeft Huawei alles uit de kast getrokken om drie revolutionaire toestellen weg te kunnen zetten, waarbij de Huawei P20 Pro momenteel zelfs de meest innovatieve smartphone van 2018 tot nu toe wordt genoemd.

De nieuwe toestellen uit de P20 familie hebben stuk voor stuk een randloos 'Full View' beeldscherm. Het beeldscherm is zo groot dat er eigenlijk geen ruimte meer was voor de front-camera, sensoren en luidspreker. Dit heeft Huawei opgelost door in het beeldscherm een kleine uitsparing (top notch) te maken.

De drie toestellen blinken daarnaast vooral op cameragebied uit. De P20 Lite en P20 zijn voorzien van geavanceerde dual-camera's, de Huawei P20 Pro zelfs met een triple-camera.

Huawei P20 Pro review

In de review van GSM Helpdesk kwam de Huawei P20 Pro zeer goed uit de test en wist uiteindelijk een score van 4,5 uit 5 sterren weg te zetten.

Via: PhoneArena
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie