Analist: Geen Apple iPhone SE 2 maar nieuw budget iPhone model

Analist: Geen Apple iPhone SE 2 maar nieuw budget iPhone model

20-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De doorgaans zeer goed geïnformeerde analist Ming Chi Kuo heeft gereageerd op de geruchten die weer zijn opgelaaid over de komst van een eventuele Apple iPhone SE. Volgens Kuo staan er bij Apple voor dit jaar drie toestellen op de planning om geïntroduceerd te gaan worden. Daar zit wél een budget iPhone bij, maar geen iPhone SE 2.

Apple brengt dit jaar naar verwachting meer varriatie aan in het aanbod van iPhones. Verwacht wordt dat Apple in september met nieuwe iPhone aankondigingen zal gaan komen. Tijdens deze aankondiging zal Apple gaan komen met een opvolger voor de Apple iPhone 8 Plus en een opvolger voor de Apple iPhone X. Het derde model dat Apple zal presenteren wordt waarschijnlijk een toestel dat gebaseerd zal zijn op de Apple iPhone 8 en als budget model op de markt wordt gezet.

De opvolgers voor de iPhone 8 Plus en iPhone X zullen beide voorzien gaan worden van een OLED beeldscherm. Het budget model krijgt een regulier LCD beeldscherm, zo stelt analist Ming Chi Kuo van KGI Securities. Het budgetmodel moet  naar verluidt een prijskaartje van tussen de 550 en 650 dollar gaan krijgen.

Apple iPhones met dual-sim ondersteuning

Een andere belangrijke onthulling die Kuo heeft gedaan is dat er inderdaad iPhones aan gaan komen met dual-sim ondersteuning. Er gingen al langer geruchten dat Apple overweegt om in sommige landen iPhones op de markt te gaan brengen die beschikken over dual-sim ondersteuning.

Vandaag de dag zijn er al talloze telefoons en smartphones met dual-sim ondersteuning op de markt. Zelfs in het high-end smartphone segment verschijnen steeds meer toestellen met dual-sim ondersteuning. In westerse landen, waaronder Nederland, worden dual-sim toestellen vooral gebruikt om bijvoorbeeld een zakelijk- en privé telefoonnummer in één toestel te kunnen gebruiken. In andere landen worden dual-sim toestellen vooral gebruikt om de verschillen in netwerkdekking tussen providers te ondervangen. Op plekken waar de ene provider geen bereik heeft, heeft de andere provider mogelijk wel bereik. Apple wil zich naar verluidt vooral op deze laatste groep gebruikers richten.

Dual-sim waarschijnlijk niet voor Europa en Nederland

In Europese landen, waaronder ook Nederland, is vanuit providers veel weerstand tegen dual-sim toestellen. In veel gevallen wordt nog steeds (een kleine) subsidie gegeven op de aanschaf van iPhones in combinatie met een abonnement. Wanneer in dat toestel ook simkaarten van andere providers gebruikt kunnen worden, verliest de provider die de iPhone heeft verkocht en (deels) heeft gesubsidieerd mogelijk omzet. Om die reden zijn er nagenoeg geen dual-sim smartphones te koop bij Nederlandse providers. De kans is daarmee klein dat de dual-sim iPhones in Europa en Nederland verkocht zullen gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie