Huawei P10 Lite en Huawei P8 Lite (2017) ontvangen mogelijk geen Android updates meer (update)

Huawei P10 Lite en Huawei P8 Lite (2017) ontvangen mogelijk geen Android updates meer (update)

20-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


De Huawei P10 Lite en HuaweI P8 Lite (2017) ontvangen mogelijk geen update naar Android 8.0 Oreo. De toestellen zijn naar verluidt niet geschikt om deze hogere versie van Android te kunnen draaien.

De vorig jaar uitgebrachte Huawei P10 Lite en Huawei P8 Lite (2017) ontvangen mogelijk geen update naar Android 8.0 Oreo. Onze collega's van Android Planet werden hierover getipt en valideerde dit bij de klantenservice van Huawei. Uit navraag blijkt dat de toestellen volgens Huawei niet geschikt zijn om de hogere versie van Android te kunnen draaien.

De woordvoerder van Huawei kon de berichtgeving nog niet bevestigen en verwacht begin volgende week meer duidelijkheid te kunnen geven.

In het verleden is het al vaker voorgekomen dat goedkopere toestellen van Huawei niet geschikt waren voor hogere versies van Android. Eerder waren de processoren de reden dat geen hogere Android versie gedraaid zou kunnen worden. Naar verluidt zou Android 8.0 Oreo een te grote negatieve impact hebben op de gebruikservaring van beide toestellen.

Update 23-04-2018: een woordvoerder van Huawei heeft aangegeven dat de informatie niet klopt en de Huawei P10 Lite alsmede de Huawei P8 Lite (2017) respectievelijk omstreeks eind juni en eind juli een update naar Android 8.0 Oreo zullen gaan ontvangen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie