'Apple brengt opvolger Apple iPhone SE uit in mei'

'Apple brengt opvolger Apple iPhone SE uit in mei'

23-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Het ene gerucht bevestigt het, terwijl het andere gerucht het ontkent. Toch lijkt er steeds sterker op dat Apple op korte termijn zal gaan komen met een opvolger voor de Apple iPhone SE.

De doorgaans goed geïnformeerde Japanse website Macotacara meldt dat Apple in mei komt met een opvolger voor de Apple iPhone SE uit 2016. Macotacara doet haar uitspraken op basis van bronnen bij een hoesjesfabrikant die beschikt over de gegevens van toestellen die op korte termijn zullen gaan verschijnen. Macotacara heeft zelf een tot nu toe brandschone reputatie en heeft in het verleden al vaak bewezen over juiste informatie te beschikken.

De opvolger voor de iPhone SE krijgt hetzelfde formaat als haar voorganger. Dat betekent dat Apple waarschijnlijk een beeldscherm van 4 inch gaat gebruiken in het toestel. Verder zal het toestel over een Touch ID vingersafdruksensor beschikken en claimt Macotacara dat het toestel wordt aangedreven door de Apple A10 Fusion processor, de processor uit de Apple iPhone 7 familie. Tot slot zou - net als bij alle recente iPhone modellen - een 3,5 mm audio uitgang ontbreken.

Het tweede signaal in korte tijd

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple dit voorjaar een opvolger voor de Apple iPhone SE zou willen uitbrengen. De ene keer worden deze geruchten bevestigd, de andere keer tegengesproken. Het kamp dat stelt dat er wel degelijk een opvolger voor de iPhone SE aan zit te komen wordt echter steeds sterker, wat het ook aannemelijker maakt dat deze geruchten kloppen.

Vorige week doken in de database van de Euraziatische Economische Commissie, een organisatie die gaat over het vrijhandelsverdrag tussen Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland, typenummers op van een nieuwe Apple smartphone. Het gaat om 11 typenummers, maar naar verluidt gaat het om slechts één toestel, zo ontdekte Consomac.

Het moment waarop deze typenummers in de database verschenen is opmerkelijk. Doorgaans worden typenummers pas vlak voor een officiële introductie aan de database toegevoegd. Dat zou betekenen dat de bijbehorende toestellen al in de komende weken aangekondigd en uitgebracht zullen gaan worden. Ook dit bevestigt de uitspraken van Macotacara.

Apple bracht de eerste Apple iPhone SE in 2016 uit. Vorig jaar kreeg het toestel een opfrisser met meer opslagcapaciteit, maar bracht Apple geen nieuwe uitvoering van de iPhone SE uit. Er gaan al langer geruchten dat Apple zou werken aan een opvolger, maar steevast werden die geruchten ook tegengesproken met de mededeling dat Apple momenteel te weinig capaciteit zou hebben om naast de drie premium iPhone modellen (iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en hun opvolgers) ook nog een iPhone SE te ontwikkelen en te produceren.

Opvolgers iPhone 8, 8 Plus en X pas in september

De opvolgers voor de Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X worden op zijn vroegst pas in september verwacht. Vorige week kwam nog het gerucht naar buiten dat de opvolger voor de Apple iPhone 8 een 'budget model' zou gaan worden. Hiermee werd weer onduidelijkheid geschapen over het bestaan van een iPhone SE opvolger, aangezien de iPhone SE als 'budget model' te boek staat.

In de komende weken zal blijken welk kamp in het geruchtencircuit op het juiste spoor heeft gezeten: het kamp dat stelt dat er een opvolger voor de iPhone SE aan zit te komen of het kamp dat stelt dat er géén opvolger voor de iPhone SE komt.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie