'Aankomende OnePlus 6 is gemaakt van andere materialen dan voorganger'

23-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


OnePlus zal zeer binnenkort de OnePlus 6 gaan voorstellen als haar nieuwe paradepaardje voor 2018. In een reeks teasers onthult OnePlus bijna dagelijks nieuwe details over het aankomende nieuwe toestel. De nieuwste teaser verklapt dat de OnePlus 6 gemaakt is van nieuwe materialen.

OnePlus heeft ruim twee weken geleden de marketingmachine rondom de aankomende OnePlus 6 aangezet. In de afgelopen twee weken heeft OnePlus al diverse details over de nieuwe OnePlus 6 vrijgegeven. Maar ook in de komende weken gaat OnePlus zelf veel details onthullen middels zogenaamde 'teasers' in de aanloop naar de officiële introductie van de OnePlus 6.

OnePlus 6 is van nieuwe materialen gemaakt
OnePlus 6 is van nieuwe materialen gemaakt

In de nieuwste teaser heeft OnePlus verklapt dat de OnePlus 6 gemaakt is van nieuwe materialen. Bij de teaser heeft OnePlus ook een foto gepubliceerd van de achterzijde van de OnePlus 6. Deze foto toont een zeer glad en mat oppervlak. Om wat voor materiaal het gaat is op de foto niet goed te zien. Het zou zowel kunnen gaan om glas, metaal als kunststof.

Vorige week liet OnePlus doorschemeren dat de OnePlus 6 stof- en waterdicht zal zijn. Het gebruikte materiaal zal dus bestand moeten zijn tegen water. Over het algemeen passen fabrikanten voor toestellen die stof- en waterdicht zijn alleen kunststof of glas toe. Glas is meer 'premium' dan kunststof en omdat OnePlus sterk de focus legt op de tekst 'Designed by OnePlus' lijkt het voor de hand te liggen dat OnePlus gekozen heeft voor glas.

De afgelopen weken is al veel informatie over de OnePlus 6 bevestigd of uitgelekt. Daaruit is duidelijk geworden dat het toestel over een 6,2 inch groot beeldscherm met een Ful HD+ beeldschermresolutie beschikt. In het beeldscherm is een uitsparing (top notch) aanwezig.

Specificaties

Het ligt voor de hand dat de OnePlus 6 wordt aangedreven door de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 845 processor. Dit is de snelste smartphone processor van dit moment. Daarbij wordt verwacht dat de OnePlus 6 over 8 GB aan werkgeheugen zal beschikken. Deze details zijn overigens nog niet officieel bevestigd door OnePlus. Wel heeft OnePlus al laten doorschemeren dat de OnePlus 6 over 256 GB aan interne opslagcapaciteit zal beschikken.

De OnePlus 6 wordt waarschijnlijk ergens eind deze maand in of mei door OnePlus gepresenteerd. Verdere details zijn vooralsnog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie