'TCL werkt aan opvolger voor BlackBerry KEYone'

30-04-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vanuit diverse kanten is informatie opgedoken dat de Chinese smartphone producent TCL werkt aan de opvolger voor de BlackBerry KEYone. Sinds vorig jaar heeft TCL de exclusieve rechten om onder de BlackBerry merknaam nieuwe BlackBerry smartphones uit te mogen brengen.

Uit informatie die is opgedoken bij de Chinese keuringsinstantie Tenaa blijkt dat TCL werkt aan een opvolger voor de BlackBerry KEYone van vorig jaar. Foto's laten zien dat het nieuwe toestel - net als de voorganger - beschikt over een fysiek QWERTY toetsenbord onder een touchscreen.

TCL werkt onder codenaam Athena aan opvolger voor BlackBerry KEYone
TCL werkt onder codenaam Athena aan opvolger voor BlackBerry KEYone

Het toestel luistert naar de naam 'Athena'. Wat de definitieve naam van het toestel gaat worden is nog niet bekend. Gesuggereerd dat het toestel mogelijk 'KEY2' gaat heten.

Qua vormgeving vertoont het nieuwe toestel veel overeenkomsten met haar voorganger, al lijkt er wel wat aangepast te zijn in de configuratie van het toetsenbord. Er is een extra knop in het toetsenbord verschenen waarvan de functie nog niet duidelijk is.

Nog geen details bekend

Specificaties van de opvolger voor de BlackBerry KEYone zijn nog niet uitgelekt. De BlackBerry KEYone was vorig jaar een middenklasse smartphone, waarmee verwacht wordt dat het nieuwe toestel daar een doorontwikkeling op zal zijn met evolutionaire specificaties en een vergelijkbare prijs.

Het is nog niet bekend wanneer de opvolger voor de BlackBerry KEYone gepresenteerd gaat worden. Doorgaans volgt een aankondiging binnen enkele weken nadat een toestel is opgedoken bij de Chinese keuringsinstantie Tenaa.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie