AI maakt van Google Assistant een natuurlijke gesprekspartner

AI maakt van Google Assistant een natuurlijke gesprekspartner

11-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Diensten


Google heeft tijdens haar I/O Conference een experimentele functie van Google Assistant getoond, waarbij Google Assistant helemaal zelfstandig een kapper belt om een afspraak te maken voor een knipbeurt. De nieuwe functie is zowel revolutionair als controversieel.

De ontwikkeling van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, kortweg AI) gaat momenteel zo hard dat zelfs Google waarschuwt dat hier voorzichtig en verantwoord mee omgegaan moet worden. Op basis van kunstmatige intelligentie toonde Google tijdens haar I/O Conference een experimentele nieuwe functie in Google Assistant waarbij Google Assistant zelfstandig een kapper belde om een afspraak in te plannen voor een knipbeurt.


Video start op 35:14 van de keynote tijdens Google I/O over het autonome telefoongesprek van Google Assistant

De gebruiker van de smartphone vroeg aan Google Assistant om een afspraak met de kapper te maken op een bepaalde dag en tijd. Vervolgens ging Google Assistant volledig autonoom bellen met de kapper en voerde zelfstandig een discussie over het tijdstip waarop de afspraak moest plaatsvinden.

Kunstmatige intelligentie al ver ontwikkeld

Het telefoongesprek toonde niet alleen aan dat kunstmatige intelligentie in staat is om computers te laten praten op een manier die niet meer te onderscheiden is van menselijke communicatie, maar ook dat kunstmatige intelligentie in staat is om dynamisch te reageren op het verloop van een telefoongesprek.

De nieuwe functie kwam Google ook direct op kritiek te staan. Voor de kapper die werd gebeld was niet duidelijk dat de gesprekspartner feitelijk een robot was. Google heeft aangegeven alle feedback die het bedrijf krijgt en heeft gekregen te zullen gebruiken in de verdere ontwikkeling van Google Assistant.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie