Lenovo toont schets van eerste smartphone met compleet randloos beeldscherm

14-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Lenovo heeft laten doorschemeren dat het bedrijf werkt aan een smartphone waarbij de voorzijde van het toestel volledig uit een beeldscherm bestaat. Het toestel luistert naar de naam 'Lenovo Z5'.

Lenovo gaat mogelijk als eerste smartphone fabrikant ter wereld een smartphone presenteren waarbij de voorzijde van het toestel volledig is bekleed met een beeldscherm. Het beeldscherm is volledig randloos, wat betekent dat er ook geen uitsparingen meer zijn voor bijvoorbeeld de frontcamera of luidspreker.

Lenovo deelt schets van aankomende Lenovo Z5
Lenovo deelt schets van aankomende Lenovo Z5

Volgens Lenovo zijn in het toestel achttien nieuw gepattenteerde technieken waarvan vier technologische doorbraken toegepast. Om wat voor technieken het gaat heeft Lenovo nog niet door laten schemeren. Waarschijnlijk hint Lenovo op technieken waarbij bijvoorbeeld een luidspreker, vingerafdruksensor of camera in of onder het beeldscherm zijn geïntegreerd.

Het beeldscherm van de aankomende Lenovo Z5 bekleedt naar verluidt 95 procent van de oppervlakte van het toestel. Beeldschermen in andere toestellen komen tot nu toe niet verder dan 85 procent omdat er altijd nog een klein randje moet zijn om de luidspreker, frontcamera en sensoren in te kunnen plaatsen. 

Het is nog niet bekend wanneer Lenovo de Lenovo Z5 zal gaan presenteren. Naar verluidt zou het toestel in de zomer op de markt moeten gaan komen. Of het toestel ook buiten China, het thuisland van Lenovo, uitgebracht gaat worden is nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie