HTC ontwikkelt blockchain smartphone 'HTC Exodus'

16-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC heeft bekend gemaakt dat het bedrijf werkt aan een blockchain smartphone. Op het toestel is een hardware wallet aanwezig om cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Etherium en vele andere bekende en onbekende cryptovaluta en tokens in opgeslagen kunnen worden.

In navolging van start-up Sirin Labs, heeft nu ook HTC een blockchain smartphone aangekondigd. Het toestel zal vooral bedoeld zijn voor mensen die handelen in- of betalen met crypto valuta en mensen die waarde hechten aan een hoge mate van privacy en beveiliging. De bedoeling van de HTC Exodus, zoals het toestel gaat heten, is niet alleen het ondersteunen van Blockchain technologie, maar ook het decentraliseren van eigen data.

HTC Exodus
HTC Exodus

De HTC Exodus is een smartphone met een ingebouwde hardware wallet. In deze hardwarematige wallet kunnen vele bekende en minder bekende cryptovaluta opgeslagen worden, waaronder Bitcoin en Etherium. 

Onderdeel van o.a. de Bitcoin of Etherium blockchain

De HTC Exodus kan ook deelnemen aan de blockchain netwerken van bijvoorbeeld Bitcoin en Etherium zelf als zogenaamde 'node'. Dankzij de inzet van de HTC Exodus verwacht HTC dat het aantal 'nodes' in de Bitcoin en Etherium netwerken kan verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Een node is een apparaat, meestal een computer, die berekeningen uitvoert om transacties te valideren en weg te schrijven in een gedecentraliseerde database (de blockchain).

Naast een hardware wallet ondersteunt de HTC Exodus ook gedecentraliseerde apps. Dit zijn apps die alle data lokaal op het toestel opslaan en waarbij de gebruiker dus volledig eigenaar is van zijn eigen data zonder dat derden, bijvoorbeeld overheden, hierin kunnen neuzen.

Er zijn nog geen technische details bekend over de HTC Exodus. Wel is duidelijk dat het project waarbinnen de HTC Exodus wordt ontwikkeld geleid wordt door dezelfde persoon die eerder aan het roer stond bij de afdeling waaruit de HTC Vive VR-bril is voortgekomen.

Kopen met cryptovaluta

Het is de bedoeling dat de HTC Exodus straks ook met crypto valuta gekocht kan gaan worden. Wat het toestel gaat kosten en wanneer het toestel uitgebracht gaat worden, is nog niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie