Nokia X6 gepresenteerd voor Chinese markt

17-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, de Fins-Chinese fabrikant van Nokia telefoons en smartphones, heeft in China de ondertussen veel besproken Nokia X6 gepresenteerd. De middenklasse smartphone komt in China op de markt voor prijzen variërend tussen omgerekend 175 en 225 euro.

De nieuwe Nokia X6 is vooralsnog alleen voor de Chinese markt aangekondigd. Overigens hoeft niet uitgesloten te worden dat het toestel later dit jaar ook buiten China uitgebracht gaat worden. Doorgaans zit er enkele weken tot maanden tussen de introductie van een Nokia toestel in China en de aankondiging van hetzelfde toestel buiten China.

Nokia X6
Nokia X6

De Nokia X6 is een middenklasse smartphone die qua design meegaat in de trends van 2018. Het toestel heeft een aluminium frame met aan de voor- en achterzijde panelen van glas. De Nokia X6 is uitgevoerd met een 5,8 inch groot beeldscherm dat nagenoeg randloos is. Het beeldscherm heeft een verhouding van 19:9 en een Full HD+ beeldschermresolutie (1.080 x 2.280 pixels). Aan de bovenzijde van het beeldscherm is een uitsparing (top-notch) aanwezig voor de front-camera, luidspreker en sensoren.

Middenklasse specificaties

De Nokia X6 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 636 processor, een 1,8 GHz octa-core processor. Het toestel verschijnt in een uitvoeringen met 4 GB werkgeheugen en 32 of 64 GB aan interne opslagcapaciteit en een uitvoering met 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Dubbele camera

Op cameragebied is de Nokia X6 aan de achterzijde uitgerust met een dubbele camera bestaande uit een 16-megapixel en een 5-megapixelcamera. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 16-megapixel frontcamera.

Tot slot is de Nokia X6 uitgevoerd met een 3.060 mAh accu met ondersteuning voor QuickCharge 3.0. Het toestel draait direct uit de doos op Android 8.1 Oreo.

21 mei in China - release in Europa nog niet bevestigd

De Nokia X6 komt op 21 mei in China in de winkels te liggen. Het goedkoopste model met 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit kost in China omgerekend circa 175 euro. Het duurste model met 6 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagcapaciteit kost in China omgerekend 225 euro.

Op dit moment is het nog niet bekend of de Nokia X6 ook buiten China uitgebracht zal worden, al lijkt dat wel voor de hand te liggen. Op het moment dat de Nokia X6 ook buiten China uitgebracht wordt, zullen de prijzen door belastingen en heffingen in Europa waarschijnlijk wat hoger liggen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie