HTC U12+ voortijdig volledig uitgelekt

18-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HTC gaat naar verwachting op 23 mei de HTC U12+ presenteren. Nog voordat HTC het toestel zelf kan presenteren zijn persafbeeldingen en alle specificaties van het toestel in zijn geheel uitgelekt.

HTC stuurde begin deze maand al een save the date de wereld in waarin HTC bekend maakte dat er een aankondiging aan zit te komen. Het geruchtencircuit koppelde de save the date al vrij snel aan de introductie van de HTC U12+. Voor zover er nog onduidelijkheid bestond over de komst van de HTC U12+ heeft tech-insider Evan Blass deze nu volledig weggenomen door voortijdig alle specificaties en persafbeeldingen van de HTC U12+ te publiceren.

HTC U12+
HTC U12+

Uit de uitgelekte specificaties blijkt dat de HTC U12+ is uitgevoerd met een 6 inch groot beeldscherm. Het beeldscherm heeft een 18:9 beeldschermverhouding maar mist - in tegenstelling tot veel andere smartphones die dit jaar zijn uitgebracht, de zogenaamde 'top notch' (uitsparing) bovenin het beeldscherm. HTC loopt qua gebruikte beeldschermtechnologie al enige tijd achter op de concurrentie. Zo implementeerde HTC ook later dan andere fabrikanten 'randloze' 18:9 beeldschermen. Het beeldscherm van de HTC U12+ heeft een QHD+ beeldschermresolutie van 1.440 x 2.880 pixels.

Qualcomm Snapdragon 845 processor met 6 GB werkgeheugen

Zoals verwacht wordt de HTC U12+ aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor met een rekenkracht tot 2,6 GHz. Het toestel beschikt over 6 GB werkgeheugen en komt op de markt in uitvoeringen met 64 GB en 128 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

Vier camera's

Op cameragebied is de HTC U12+ uitgevoerd met maar liefst vier camera's: twee aan de achterzijde, twee aan de voorzijde. Aan de achterkant gaat het om een 12-megapixelcamera met groothoeklens en een 16-megapixelcamera met een telelens. Aan de voorzijde is een dubbele 8-megapixelcamera geplaatst die bijvoorbeeld het bokeh-effect in selfies mogelijk maakt.

Uit het specificatieoverzicht blijkt verder dat de HTC U12+ net als haar twee voorgangers over Edge Sense beschikt. De HTC U12+ heeft Edge Sense 2.0 gekregen, Edge Sense 2.0 is in staat om meerdere manieren van aanraking te detecteren. Naast knijpen, kan ook als 'gesture' twee keer op de zijkant van het toestel getikt worden en kan een actie gekoppeld worden wanneer de in de randen geknepen wordt en langere tijd stevig wordt vastgehouden.

Tot slot is de HTC U12+ uitgevoerd met een 3.500 mAh accu die dankzij QuickCharge 3.0 in 35 minuten tijd voor de helft opgeladen kan worden. De HTC U12+ zal bij introductie draaien op Android 8.0 Oreo.

Aankondiging, prijs en beschikbaarheid

De HTC U12+ wordt hoogstwaarschijnlijk op 23 mei officieel door HTC gepresenteerd. Het is nog niet bekend wanneer de HTC U12+ in de winkels zal komen te liggen, maar verwacht wordt dat het toestel mogelijk al direct na introductie of uiterlijk binnen enkele weken na aankondiging beschikbaar zal zijn. De verkoopprijs van de HTC U12+ zal vermoedelijk tussen de 799 en 845 euro komen te liggen, maar ook dit is nog niet door HTC bevestigd.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie