HMD Global twijfelt over wereldwijde release nieuwe Nokia X6

18-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global presenteerde gisteren in China de Nokia X6. Na de introductie liet HMD Global doorschemeren dat er geen plannen zijn het toestel buiten China uit te brengen. Toch lijkt HMD Global aan die beslissing te twijfelen.

Chief Product Officer (CPO) Juho Sarvikas van HMD Global meldt op Twitter dat hij veel vragen krijgt over de beschikbaarheid van de nieuwe Nokia X6 buiten China. Het is namelijk niet de bedoeling van HMD Global om het toestel ook buiten China uit te brengen, maar veel mensen geven aan de smartphone toch interessant te vinden. De Nokia X6 werd gisteren in China gepresenteerd.

Nokia X6
Nokia X6

Juho Sarvikas heeft daarom op Twitter een poll geplaatst met de vraag of HMD Global de Nokia X6 wereldwijd uit zou moeten brengen. De poll is op dit moment al door bijna 4.500 mensen ingevuld en 91 procent van de mensen stemt voor een internationale release van de Nokia X6.

Voorheen werden nieuwe Nokia toestellen eerst in China gepresenteerd en kregen daarna een internationale introductie. HMD Global doet nu net alsof de Nokia X6 niet internationaal uitgebracht zal worden, maar dat het bedrijf zich op basis van de vraag van het publiek erop beraadt het alsnog te doen. De kans is groot dat er later dit kwartaal alsnog een internationale aankondiging van de Nokia X6 gaat komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie