Samsung onderbreekt uitrol Android 8.0 Oreo update voor Galaxy S7 en S7 Edge

18-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft de uitrol van haar Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge tijdelijk onderbroken. Sommige gebruikers van beide toestellen melden problemen met hun toestel nadat de Android 8.0 Oreo update is geïnstalleerd.

Vorige week is Samsung in de eerste landen gestart met de uitrol van de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Sammobile meldt dat de uitrol van deze update is stilgelegd. Sommige gebruikers van beide toestellen hebben last van een probleem waardoor het toestel herstart. In sommige gevallen komen toestellen zelfs in een zogenaamde 'bootloop', waarbij een toestel zichzelf achter elkaar blijft herstarten.

Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Edge

Volgens Sammobile werkt Samsung momenteel aan een nieuwe versie van de update. De nieuwe versie van de update wordt binnen enkele dagen verwacht.

Het is opvallend dat Samsung de uitrol van de Android 8.0 Oreo update nu ook voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge heeft moeten onderbreken. Eerder gebeurde dit ook al bij bij de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Een vergelijkbare situatie ontstond daarnaast ook bij OnePlus en bij HTC, die beide tijdens de uitrol van de update nog bugs en problemen ontdekte waardoor de uitrol van de update werd onderbroken en later werd hervat met een bijgewerkte versie.

Sinds vorige week was de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S87 en Galaxy S7 Edge in de eerste landen beschikbaar. Nederlandse gebruikers van de Galaxy S87 en Galaxy S7 Edge hebben de update tot nu toe nog niet ontvangen. Het lijkt voor de hand te liggen dat de uitrol in Nederland door de recente ontwikkelingen ook iets later zal gaan plaatsvinden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie