HMD komt op 29 mei met nieuwe introductie van Nokia smartphones

18-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global heeft in India een zogenaamde 'save the date' verspreidt voor een introductie die zal plaatsvinden op 29 mei aanstaande in de Russische hoofdstad Moskou. De grote vraag is nu: welk toestel of welke toestellen zal HMD gaan presenteren?

HMD Global, het Fins-Chinese bedrijf dat sinds eind 2016 onder de merknaam 'Nokia' nieuwe telefoons en smartphones uitbrengt, heeft een zogenaamde 'save the date' verspreid waaruit opgemaakt kan worden dat het bedrijf op 29 mei een introductie zal gaan doen.

HMD Global verstuurd uitnodiging voor introductie nieuw(e) Nokia toestel(len)
HMD Global verstuurd uitnodiging voor introductie nieuw(e) Nokia toestel(len)

 

Wat HMD Global gaat presenteren is nog niet helemaal duidelijk. Er lijken momenteel drie kanshebbers te zijn: de Nokia 3 (2018), Nokia 5 (2018) en de Nokia X6 (2018).

De Nokia X6 (2018) is eerder deze week al in China gepresenteerd. Hoewel verwacht wordt dat HMD Global het toestel wereldwijd zal gaan uitbrengen, heeft het bedrijf dit zelf nog tegengesproken. Het bedrijf doet nu net alsof het nog bezig is met het maken van een overweging om de Nokia X6 ook buiten China uit te brengen. De kans bestaat dus dat dit één van de toestellen is die op 29 mei in Moskou gepresenteerd zal gaan worden.

Ook gaan er al enige tijd geruchten dat HMD Global dit jaar ook nog opvolgers wil gaan uitbrengen voor de Nokia 3 en Nokia 5 uit 2017. Dit worden dan de Nokia 3 (2018) en Nokia 5 (2018). Ook deze introductie zou - zeker met oog voor de Russische markt - logisch zijn.

Op 29 mei zal blijken wat HMD Global in petto heeft. Ongetwijfeld zal in de aanloop naar deze intorductie nog het nodige aan informatie gaan uitlekken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie