HTC presenteert HTC U12+ als lang verwachte nieuwe flagship-smartphone

23-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Zoals al was uitgelekt en was aangekondigd door HTC, heeft de Taiwanese smartphone fabrikant zojuist met de HTC U12+ haar nieuwste flagship smartphone voor 2018 gepresenteerd. Dit is het paradepaardje van HTC waarop fans afgelopen maanden hebben moeten wachten.

Al sinds begin deze maand was bekend dat HTC vandaag een grote aankondiging zou gaan doen. Begin deze maand verstuurde HTC een save the date die al wees op een introductie die aanstaande was.. Het geruchtencircuit koppelde de save the date al vrij snel aan de introductie van de HTC U12+. Zojuist is het hoge woord er dan eindelijk uitgekomen. HTC heeft namelijk zojuist de HTC U12+ gepresenteerd.

HTC U12+
HTC U12+

De HTC U12+ is hét paradepaardje van HTC voor 2018. In tegenstelling tot vorig jaar zal HTC dit jaar slechts één flagship smartphone uitbrengen, de vandaag gepresenteerde HTC U12+. HTC heeft het dit jaar naar eigen zeggen in één keer goed willen doen. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom de HTC U12+ wat later is gepresenteerd dan de flagship smartphones in voorgaande jaren.

De HTC U12+ heeft - net als haar twee voorgangers - een volledig glazen behuizing, waarbij HTC de technieken om het glas rondom het toestel te buigen verder heeft geoptimaliseerd. Dit resulteert in een nog slanker toestel. Dankzij de glazen behuizing is het toestel stof- en waterdicht en kan tot 1 uur lang onder water gehouden worden (IP68).

Bij de Translucent Blue uitvoering van de HTC U12+ is de achterzijde deels doorzichtig
Bij de Translucent Blue uitvoering van de HTC U12+ is de achterzijde deels doorzichtig

De HTC U12+ zal in drie kleuren verschijnen: rood (dat qua kleur kan veranderen in geel / goud), zwart en 'translucent blue'. Deze laatste kleur is bijzonder omdat de achterzijde van het toestel bij deze kleur deels doorzichtig is, zoals op bovenstaande foto zichtbaar is. Hierdoor zijn de componenten onder de glasplaat zichtbaar. HTC zal in haar communicatie vooral focussen op deze bijzondere kleur.

Aan de rechterzijde van de HTC U12+ zijn drukgevoelige aanraakpunten als toetsen geplaatst
Aan de rechterzijde van de HTC U12+ zijn drukgevoelige aanraakpunten als toetsen geplaatst

Om het toestel stof- en waterdicht te maken, heeft HTC gewerkt met drukgevoelige aanraakpunten in plaats van fysieke druktoetsen. Deze drukgevoelige aanraakpunten zijn gebruikt voor de aan/uit toets en de volume toetsen. Middels de trilfunctie geeft het toestel feedback, waardoor de gebruiker 'voelt' dat de toets ingedrukt wordt, terwijl er feitelijk geen sprake is van druktoetsen.

De HTC U12+ is uitgevoerd met een 6 inch groot beeldscherm. Het beeldscherm heeft een 18:9 beeldschermverhouding maar mist - in tegenstelling tot veel andere smartphones die dit jaar zijn uitgebracht, de zogenaamde 'top notch' (uitsparing) bovenin het beeldscherm. Het beeldscherm van de HTC U12+ heeft een QHD+ beeldschermresolutie van 1.440 x 2.880 pixels.

Qualcomm Snapdragon 845 processor met 6 GB werkgeheugen

Zoals verwacht wordt de HTC U12+ aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 845 processor met een rekenkracht tot 2,6 GHz. Het toestel beschikt over 6 GB werkgeheugen en komt op de markt in uitvoeringen met 64 GB en 128 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

De HTC U12+ heeft een dubbele frontcamera
De HTC U12+ heeft een dubbele frontcamera

Vier camera's

Op cameragebied is de HTC U12+ uitgevoerd met maar liefst vier camera's: twee aan de achterzijde, twee aan de voorzijde. Aan de achterkant gaat het om een 12-megapixelcamera met groothoeklens en een 16-megapixelcamera met een telelens. Aan de voorzijde is een dubbele 8-megapixelcamera geplaatst die bijvoorbeeld het bokeh-effect in selfies mogelijk maakt.

Verder beschikt de HTC U12+ - net als haar twee voorgangers - over Edge Sense beschikt. De HTC U12+ heeft Edge Sense 2.0 gekregen, Edge Sense 2.0 is in staat om meerdere manieren van aanraking te detecteren. Naast knijpen, kan ook als 'gesture' twee keer op de zijkant van het toestel getikt worden en kan een actie gekoppeld worden wanneer de in de randen geknepen wordt en langere tijd stevig wordt vastgehouden. Standaard zorgt twee keer tikken op de zijkant ervoor dat de interface van de HTC U12+ wordt aangepast zodat deze met één hand te bedienen is.

Tot slot is de HTC U12+ uitgevoerd met een 3.500 mAh accu die dankzij QuickCharge 3.0 in 35 minuten tijd voor de helft opgeladen kan worden. De HTC U12+ draait direct uit de doos op Android 8.0 Oreo.

De HTC U12+ komt tweede helft juni op de markt voor 799 euro
De HTC U12+ komt tweede helft juni op de markt voor 799 euro

Prijs en beschikbaarheid

HTC heeft bekend gemaakt dat de HTC U12+ binnen vier tot zes weken in de winkels zal komen te liggen (tweede helft van juni). Het toestel heeft een verkoopadviesprijs van 799 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de HTC U12+ zijn verzameld op onze uitgebreide HTC U12+ overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie