Apple geeft 60 euro terug voor accu's die in 2017 zijn vervangen

Apple geeft 60 euro terug voor accu's die in 2017 zijn vervangen

24-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Gebruikers van een Apple iPhone 6 of nieuwer die in 2017 de accu van hun toestel op eigen kosten (buiten de garantie) hebben laten vervangen bij een Apple Store, Apple reparatiecentrum of erkende Apple serviceprovider, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van 60 euro.

Apple kwam eind vorig jaar behoorlijk in opspraak toen bleek dat Apple de prestaties van oudere iPhones bewust terugschroeft op het moment dat de accu aan het verslijten is. Dit moet volgens Apple voorkomen dat iPhones crashen of uitvallen.

Omdat Apple nooit eerlijk en duidelijk is geweest over het bewust vertragen van oudere iPhones, lopen er ondertussen al diverse onderzoeken naar Apple of er sprake is van 'bewuste veroudering' om op die manier de verkoop van nieuwe iPhones te stimuleren.

Prijs voor vervangende accu al flink verlaagd

Omdat de accu in iPhones bepaalt hoe goed of slecht de prestaties van het toestel zijn, heeft Apple de prijs voor het vervangen van de accu begin dit jaar flink verlaagd. Maar dat compenseert nog niet de gebruikers die eerder al op eigen kosten een accu hebben laten vervangen.

Compensatie voor accu's vervangen in 2017

Apple heeft nu bekend gemaakt dat alle gebruikers van een Apple iPhone 6 of nieuwer die tussen 1 januari 2017 en 28 december 2017 op eigen kosten de accu van hun toestel hebben laten vervangen, aanspraak kunnen maken op een vergoeding van 60 euro. Om aanspraak te kunnen maken op de vergoeding moet de accu wel vervangen zijn bij een erkende Apple servicelocatie: Apple Store, Apple reparatiecentrum of erkende Apple serviceprovider. Er wordt geen vergoeding gegeven voor accu's die binnen de garantie (kosteloos) zijn vervangen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie