Wiko brengt bijzondere Wiko View Lite uit in Nederland

28-05-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Eind februari presenteerde Wiko tijdens het Mobile World Congress in Barcelona de Wiko View Lite, een toestel met een groot beeldscherm gericht op een goede multimediale gebruikservaring. Deze View Lite is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland voor 159 euro.

De Wiko View Lite is een verzorgde smartphone met een groot, helder en kleurrijk IPS LCD beeldscherm van 5,45 inch. Het beeldscherm kent een moderne 18:9 beeldschermverhouding en een 720p HD+ beeldschermresolutie (720 x 1.440 pixels). Daarmee is de Wiko View Lite uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het kijken naar video's of het spelen van games.

Wiko View Lite
Wiko View Lite

De Wiko View Lite wordt aangedreven door de Mediatek MT6739 processor, een 1,5 GHz quad-core processor. De processor wordt begeleid door 2 GB werkgeheugen en daarnaast is de View Lite uitgerust met 16 GB aan interne opslagcapaciteit, uiteraard ook uitbreidbaar middels Micro SD geheugenkaarten.

16-megapixel selfie-camera met flitser

Op cameragebied beschikt de Wiko View Lite over een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een opmerkelijke 16-megapixelcamera aan de voorzijde voor selfies. Zowel de camera aan de achterzijde als de camera aan de voorzijde hebben een LED flitser tot hun beschikking.

De Wiko View Lite is een volwaardige 4G smartphone en ondersteunt downloadsnelheden tot 150 Mbps over 4G netwerken. Opmerklijk is ook dat de Wiko View Lite direct uit de doos draait op Android 8.1 Oreo, momenteel de meest actuele versie van Android. Tot slot is de Wiko View Lite uitgevoerd met een 3.000 mAh accu, die bij regulier gebruik met gemak een hele dag aan uithoudingsvermogen biedt.

Prijs en beschikbaarheid

De Wiko View Lite arriveert deze week in Nederland in de eerste winkels en komt beschikbaar in het zwart, goud en rood. De Wiko View Lite heeft een verkoopadviesprijs van 159 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie