Google gaat Pixel smartphoneserie mogelijk uitbreiden met meer smartphones

Google gaat Pixel smartphoneserie mogelijk uitbreiden met meer smartphones

04-06-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Sinds 2016 brengt Google ieder najaar twee Pixel smartphones uit. Ondertussen lekken al details uit over de Pixel 3 serie die vermoedelijk in oktober gepresenteerd gaat worden. Uit nieuwe informatie blijkt dat Google de Pixel serie mogelijk vanaf 2019 gaat verbreden met nóg meer toestellen.

De huidige Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL, alsmede de verwachte Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL die in oktoer gepresenteerd gaan worden, kunnen getypeerd worden als high-end smartphones. Daar is het prijskaartje dan ook naar. Door de hoge prijs zijn de Pixel toestellen niet voor iedereen toegankelijk.

Mogelijk komt daar begin 2019 verandering in. Tech-insider Roland Quandt meldt op Twitter dat hij informatie heeft ontvangen waaruit blijkt dat Google werkt aan een derde Pixel smartphone die aangedreven zal worden door de Qualcomm Snpadragon 710 processor. Deze processor is nog niet door Qualcomm uitgebracht, maar uit het serienummer valt op te maken dat de processor ónder de high-end Snapdragon 8-serie is geplaast. Dit suggereert dan ook dat Google werkt aan een goedkoper Pixel toestel.

Opvolger voor Nexus smartphones

Het goedkopere Pixel toestel wordt mogelijk een verre opvolger voor de eerder zo succesvolle Nexus smartphones. Deze toestellen waren over het algemeen vriendelijk gerpijsd en boden uitstekende specificaties in combinatie met een update-garantie van Google.

Volgens Quadt zal het goedkopere Pixel toestel waarschijnlijk pas in het eerste kwartaal van 2019 gepresenteerd gaan worden. Ook dit is een opvallend detail omdat Google nog nooit eerder in het eerste kwartaal een smartphone heeft geïntroduceerd.

Google komt met steeds meer eigen hardware

Waarschijnlijk gaat Google dit najaar alle aandacht richten op de twee high-end Pixel 3 toestellen, om vervolgens vanaf volgend jaar de Pixel serie verder uit te breiden met goedkopere smartphones. De geruchten over een goedkoper Pixel toestel passen in het beeld dat afgelopen weken rondom Google is ontstaan. Google sprak namelijk eerder al de ambitie uit een belangrijke hardware leverancier te gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie